وب گو

وب گو

هر چه که لازم است راجع به پروتز دندان موقت و پروتز دندان ژله ای بدانید

پروتز دندان موقت و دندان ژله ای یک نگه دارنده ی قابل حذف است که به سقف دهان یا کام و در برخی موارد روی فک تحتانی متصل می شود. به این نگهدارنده یک یا دو دندان به طور معمول متصل است. وقتی پروتز موقت را در دهان می گذارید ردیف دندانی کامل شده و طرح لبخند کاملی خواهید داشت.

سایر مقالات ... لیست بهترین متخصص ارتودنسی در تهران

تفاوت پروتز دندان موقت و پروتز دندان ژله‌ای

از نظر بخش دندان هر دو پروتز با استفاده از ماده‌ی رزین که هم سبک‌تر و هم مقرون به صرفه‌تر از پورسلین است ساخته می‌شوند. اما در بخش پایه‌ی پروتز دندان موقت و دندان ژله‌ای تفاوت اصلی نهفته است. پروتز دندان موقت از جنس کروم کبالت و پروتز دندان ژله‌ای از جنس پلاستیک فشرده است. در نتیجه پروتز دندان موقت سخت‌تر و شکننده‌تر است و پروتز دندان ژله‌ای نرم‌تر است و انعطاف بیشتری دارد. میزان انطباق و سازگاری لثه‌ی افراد با پروتز دندان ژله‌ای بیشتر است و میزان حساسیت ایجاد شده در آن نیز کمتر از پروتز دندان موقت است.

مزایای پروتز دندان موقت

ارزان تر بودن این پروتز ها به نسبت سایر مدل ها از نظر ظاهری ظاهر این پروتز ها بسیار طبیعی بوده و مشابه دندان‌های فرد است. مدت زمان آماده شدن از نظر زمانی که باید منتظر باشید نیز این پروتزهای موقت به نسبت سریع آماده می‌شوند نحوه‌ی استفاده از پروتزهای موقت بسیار ساده بوده تثبیت دندان‌های کنونی

مزایای پروتز دندان ژله‌ای

احتمال شکستن این نوع پروتز به نسبت پروتز موقت معمولی کمتر است. پروتز‌های ژله‌ای به سادگی به دندان می‌چسبند به دلیل جنس آن‌ها که از پلاستیک فشرده است بسیار شفاف بوده و رنگ طبیعی لثه‌ها مشخص است. پروتزهای ژله‌ای نیز به سرعت قابل آماده شدن هستند. استفاده از آن‌ها کمترین نرخ حساسیت را دارا است. جویدن غذا با آن‌ها بسیار راحت و آسان است.

معایب پروتز‌های موقت

شکستنی بودن به دلیل استفاده از مواد ارزان و با استحکام کم راحت نبودن پروتزهای دندان موقت ممکن است برای بسیاری از افراد تحمل پذیر نباشند احتمال وجود آلرژی دوام و ماندگاری احتمال شیوع بیماری لثه و التهاب آن‌ها و یا فرسودگی دندان در صورت تمیز نکردن مرتب پروتز وجود دارد. خطر تحلیل لثه پروتز دندان موقت شل شدن پروتز با گذشت زمان

معایب پروتزهای ژله‌ای نیز در این بخش ارائه می‌شود

هزینه‌ی بیشتر این نوع پروتز ها با وجود ارزان تر بودن آن‌ها نسبت به کاشت ایمپلنت تحلیل بافت های زیرین عدم تطبیق پروتز با فرم دهان و دندان

برای مطالعه بیشتر پیرامون خدمات دندانپزشکی اینجا کلیک کنید.

(0) نظر

لمینت پرسلن چیست؟

این نوع لمینت از جنس پرسلن یا به تعبیر عامیانه «سرامیکی » یا «چینی » است که به «لمینت با تراش دندان» هم مشهور است که پزشک بعد از تراش و قالب گیری از دندان های بیمار یک ونیر موقت بر روی دندان بیمار می گذارد سپس قالب گرفته شده را به لابراتور می فرستد و لابراتوار قالب و رنگ انتخاب شده را به نمایندگی های معتبر ارسال می کند به همین علت لمینت های بدون تراش حدوداً بعد از ۲تا ۴ هفته آماده می شود.

بیشتربخوانید... ایمپلنت دندان چیست

پس از ساخت لمینت، ابتدا دندان ها تمیز می شوند و بعد از نصب دقیق بر روی سطح دندان، دندانپزشک از پرتوهای نوری برای چسبیدن لمینت بر روی سطح دندان استفاده می کند این پرتوها موجب بالابردن سرعت چسبیدن دندان می شود تا لمینت به راحتی بر روی دندان قرار گیرد.

اما چه چیزی تضمین می کند که دندانپزشک، بیش از حد دندان را نتراشد؟ از وکس آپ برای نتراشیدن بیش از حد دندان استفاده می شود که قالبی است که پیش از تراش دادن دندان ها از بیمار گرفته می‌شود تا نحوه تراش دندان و نصب لمینت های سرامیکی را بررسی نماید.

البته باید یادآور شد که نحوه تراش دندان ها باید به گونه ای باشد که لبه های آن بعد از نصب لمینت سرامیکی قابل تشخیص نباشد، برخوردی با سطح دندان های مقابل نداشته باشد و در آخر نیز بیمار احساس نکند یک جسم اضافی در دهان او وجود دارد.

بیشتربخوانید... قیمت ایمپلنت در سال 1402

مزایای و ویژگی های لمینت سرامیکی

برای نصب لمینت سرامیکی چون نیاز به تراش دندان است از داروی بی حسی استفاده می شود. اگر لب پریدگی و شکستگی در لمینت های سرامیکی رخ بدهد باید به تعویض کامل لمینت بپردازیم. باید این را بدانیم که برای محافظت دندان به هنگام تراش باید نزد یک دندان پزشک ماهر و متبحر برویم. نسبت به کامپوزیت نیازی به پولیش مداوم و مراقبت های دوره ای ندارند. لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیت ضخامت کمتری دارد

بیشتربخوانید... فرق لمینت و لومینیرز

نسبت به لمینت کامپوزیت از مقاومت بیشتری برخودار است. حالت طبیعی دندانی و ظاهری زیبا و شفاف دارد. نیاز به دو یا سه جلسه برای لمینت گذاری است.

منبع: مجله chalava

(0) نظر

معایب و مزایای کاشت دندان به روش ایمپلنت

ایمپلنت از چند بخش تشکیل شده که قسمتی که به ریشه دندان وصل می شود حالت فلزی پیچ مانند دارد و داخل فک و لثه پیچ می شود که در سر آن دندان مصنوعی که شبیه دندان واقعی شما به نظر می‌رسند و جنس بسیار با کیفیتی دارند قرار می گیرد. همچنین ایمپلنت یک روش جایگزین برای دندان های مصنوعی و یا بریج می باشد.  در ادامه این مقاله با کلینیک تخصصی دندانپزشکی ارتمان همراه باشید تا با مزایا و معایب این روش جایگزینی دندان از دست رفته بیشتر اشنا شوید. جراحی به روش ایمپلنت دندانی مسلماً معایب و مزایای مخصوص به خودش را دارد که قبل از انجام این کار باید حتما آنها را بدانید.

بیشتربخوانید... مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت

·         بهبود یافتن ظاهر دندانی

·         بهبود یافتن گفتار

·         لغزش نداشتن در داخل دهان

·         راحت تر غذا خوردن

·         اعتماد به نفس بهبود یافته

·         بهبودی سلامت دهان و دندان

·         ماندگاری بسیار بالا

معایب ایمپلنت

هزینه زیاد زمانبر بودن ممکن است دندان به طور مختصر آسیب ببیند درد پس از کاشت ایمپلنت احتمال ترمیم مجدد در طولانی مدت بی حس شدن گوشه لب در برخی موارد

بیشتربخوانید... هزینه های بلیچینگ دندان

ریسک های جراحی مانند: عفونت، خون ریزی، شکست در درمان، وارد شدن آسیب به اعصاب و غیره الزام به معاینات منظم ایمپلنت توسط دندان پزشک متخصصتان در برخی موارد ممکن است پس از انجام ایمپلنت روی دندان، لثه هایتان آنها را پس بزنند که این احتمال این اتفاق بسیار کم است اما باید آن را در نظر داشته باشید.

منبع: مجله zhaleimplant

(0) نظر

ارتودنسی دندان هایپردونتیا

درمان ارتودنسی مدرن اضافی یا هایپردونتیا، درمان دندان های اضافی در دهان می باشد که ابتدا باید هایپردونتیا آشنا بشیم. دندان های اضافی شامل دندان های اضافی در دهان است. وجود دندان های اضافی در دهان به طور معمول دردناک نیست؛ اما می تواند عوارضی ایجاد کند که منجر به درد و تورم شود.

بیشتربخوانید... عوامل مؤثر بر طول درمان ارتودنسی

انواع دندان اضافی

مزیودنس: این یک دندان اضافی است که بین دو دندان برش مرکزی رشد می کند یعنی دو دندان صاف در جلوی فک بالا

دیستومولار: این اشاره به یک دندان اضافی دارد که در ردیف پشت دندان های آسیاب رشد می کند یعنی دندان های بزرگ و مسطح در پشت دهان

پارامولار: این یک دندان اضافی است که در کنار یکی از دندان های آسیاب رشد می کند، خارج از خط دندان های دیگر است.

علل رشد دندان اضافی

هایپرودنتیا ممکن است به دلیل عوامل محیطی یا ژنتیکی ایجاد شود. در برخی موارد، علت آن مشخص نیست. داشتن دندان های اضافی می تواند با اختلالات ژنتیکی و سندرم ها همراه باشد ، از جمله : سندرم گاردنر: این اختلال نادر همچنین باعث ایجاد رشد تومور خوش خیم در مناطق مختلف بدن می شود و خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد دیسپلازی کلیدوکرانیال:این اختلال همچنین باعث تشکیل غیر طبیعی استخوان ها در ناحیه جمجمه می شود شکاف لب و کام: این بی نظمی های مادرزادی زمانی اتفاق می افتد که لب یا دهان کودک به درستی در رحم تشکیل نشود بیماری فابری: این شامل کمبود آنزیم آلفا-گالاکتوزیداز A. است و بسیاری از مناطق را تحت تأثیر قرار می دهد، از جمله دندان ها، پوست، مغز و سیستم عصبی سندرم الیس ون کرولد: یک اختلال نادر دیگر، این باعث کوتوله شدن اندام کوتاه و انگشتان دست و پا اضافی می شود. همچنین ممکن است شامل ناهنجاری های مادرزادی قلبی باشد سندرم نانس-هوران: این امر علاوه بر ایجاد ناهنجاری های دندانی، شامل آب مروارید مادرزادی است که منجر به ضعف بینایی می شود سندرم روبینستاین-طیبی: این امر منجر به ویژگی های متمایز صورت ، کوتاهی قد و ناتوانی ذهنی و همچنین مشکلات دندان ها، چشم ها، قلب و کلیه ها می شود. سندرم تریکورینوفاالانژال: این امر منجر به ناهنجاری های استخوان و مفصل، ویژگی های مشخص صورت و ناهنجاری های پوست، مو و دندان ها می شود.

بیشتربخوانید... مزایا ارتودنسی دندان

علائم دندان اضافی یا هایپردونتیا

هایپردونتیا اصطلاح پزشکی برای دندان های اضافی است. این دندان ها ممکن است بصورت زیر ایجاد شوند :

·         به صورت منفرد یا چندتایی

·         در یک یا دو طرف دهان

·         در فک بالا یا پایین، یا هر دو

نحوه درمان هایپردونتیا با ارتودنسی دندان اضافی

درمان به این بستگی دارد که آیا دندان های فوق بزرگ ممکن است عوارضی ایجاد کنند یاخیر. معمولاً دندان های اضافی هیچ علامتی ندارند. ممکن است شخصی از وجود آنها هیچ تصوری نداشته باشد و دندانپزشک فقط ممکن است آنها را با اشعه ایکس تشخیص دهد. اگر دندان های اضافی هیچ علامتی یا عارضه ای ایجاد نکنند، ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند. با این حال، در بیشتر موارد هایپرودنتیا، دندان های اضافی باید برداشته شوند حتی اگر باعث ناراحتی نشوند. در صورت ایجاد دندان های اضافی، دندانپزشک ممکن است حذف آنها را به شما توصیه کند چون باعث موارد زیر می شود:

·         داشتن مشکل در جویدن یا غذا خوردن

·         مشکلات تمیز کردن دندان ها، که می تواند منجر بهبیماری لثه شود

·         ازدحام بیش از حد دندان یا کج شدن دندانها

·         تاخیر در رویش دندان های دائمی

·         آسیب به دندانهای دائمی رشد نکرده

·         هرگونه ناراحتی

منبع: https://www.orthodentist.ir/

(0) نظر

آشنایی با ارتودنسی طرح دار

بسیاری از بزرگسالان و کودکان، ممکن است به خاطر ترس از به خطر افتادن زیبایی ظاهر و لبخندشان، از انجام ارتودنسی با بریس های زمخت و بی روح فلزی گریزان باشند و تمایلی برای انجام این کار از خود نشان ندهند. همچنین بعضی از ناهنجاری‌ها و مشکلات دندانی، تنها با کمک بریس های ثابت ارتودنسی فلزی و سرامیکی درمان می‌شوند. مثلا مشکلات و ناهنجاری‌های شدید دندانی را نمی‌توان با کمک بریس های متحرک ارتودنسی اینویزیلاین درمان کرد.

بیشتربخوانید... موارد حاد و اورژانس ارتودنسی

ارتودنسی طرح دار چیست

ارتودنسی چگونه است؟ ارتودنسی طرح دار، همان ارتودنسی با استفاده از براکت‌های ثابت سرامیکی است. تفاوت آن با ارتودنسی سرامیکی معمولی که شما می‌شناسید، در طرح دار بودن به راکت‌ها است. براکت‌های ارتودنسی طرح دار، ساده و شفاف نیستند و در طرح‌های مختلفی ساخته می‌شوند. طرح دار بودن این به راکت‌ها ظاهر این نوع از ارتودنسی‌ها را برای کودکان و حتی برای بزرگسالان، جذاب‌تر می‌کند. انجام این روش برای بزرگسالان و کودکانی که به دلیل بی روح بودن این بریس ها و ترس از به خطر افتادن زیبایی لبخندشان در طول دوره انجام درمان ارتودنسی از این نوع ارتودنسی دوری می‌کنند، مناسب است.

بیشتربخوانید... ایمپلنت دیجیتال چیست

ارتودنسی رنگی چیست

ارتودنسی رنگی همان ارتودنسی ثابت است که با کمک بریس های رنگی انجام می‌شود. منظور از رنگی بودن این بریس ها، وجود کش های رنگی است که در اطراف به راکت‌های فلزی و سرامیکی قرار می‌گیرند. این کش های رنگی، در رنگ‌های بسیار متنوع موجود هستند و بیمار می‌تواند از هر رنگی که دوست داشته باشد در ترکیب بریس های ارتودنسی خود استفاده کند. همچنین در هر جلسه ملاقات با دندانپزشک متخصص ارتودنسی، بیمار می‌تواند از او بخواهد که رنگ این کش ها را عوض کرده و از کش های جدیدی در ترکیب ارتودنسی او استفاده کند. ارتودنسی با این بریس های رنگی می‌تواند کودکان و حتی بزرگسالان را به انجام ارتودنسی روی دندان‌هایشان ترغیب کند.

بیشتربخوانید... رژیم غذایی در ارتودنسی

بعضی از مزایای انجام ارتودنسی طرح دار و رنگی

با کمک این نوع از ارتودنسی‌ها، می‌توان حتی شدیدترین و حادترین ناهنجاری‌های دندانی را درمان کرد. شما در انتخاب رنگ بریس ها و طرح براکت‌های فلزی، کاملا آزاد هستید. شما می‌توانید به جای استفاده از یک رنگ، از دندانپزشکتان بخواهید که از ترکیب دو یا چند رنگ در بریس های ارتودنسی شما استفاده کند. این نوع از ارتودنسی‌ها، هزینه‌های درمانی کمتری نسبت به سایر انواع ارتودنسی‌ها مثل ارتودنسی لینگوال و اینویزیلاین، به شما تحمیل می‌کنند. ارتودنسی‌های رنگی و طرح دار می‌تواند کودک یا نوجوان شما را برای انجام ارتودنسی مشتاق کند؛

منبع: https://www.orthoblog.ir/

(0) نظر

صفر تا صد تفاوت لمینت و روکش دندان

انتخاب لمینت و روکش دندان بستگی به شرایط فرد و دندان ها و نوع اقدام مورد نظر دارد.

لمینت دندان چیست؟

لمینت فقط جلوی دندان را پوشانده و به اندازه ی روکش ها تهاجمی نیستند. علت این امر این است که در آماده سازی دندان برای لمینت حجم بیشتری از دندان فرد سالم باقی می ماند. در حد 0.5 میلی متر از سطح مینا برای این امر تراش داده می شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان کل دندان را در بر می گیرد و برای قرار دادن روکش حجم زیادی از دندان ها تراش داده می شود. در صورتی که فرد پوسیدگی دندان داشته باشد دندان پزشک بخش پوسیده ی دندان را حذف کرده و سپس روکش را قرار می دهد.

از کجا بدانیم لمینت دندان بهتر است یا روکش؟

در صورتی که حجم زیادی از دندان پر شده، عصب کشی شده، یا حجم زیادی از آن کرم خورده یا شکسته است احتمالا روکش دندان گزینه ی بهتری است. در صورتی که خود دندان تا حدی سالم است و بازسازی دندان به منظور زیباسازی آن می باشد، استفاده از لمینت گزینه ی بهتری می باشد. لمینت برای اصلاح نواقص جزئی نیز کاربرد دارد.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی زیبایی چیست؟

مزایا و معایب لمینت و روکش دندان

مزایای لمینت

در طولانی مدت، از نظر زیبایی نسبت به روکش ها بهتر هستند زیرا باعث التهاب لثه پس از چند سال نمی شوند. - برخی از لمینت ها چندان به تراش لثه نیاز ندارند در نتیجه بخش بیشتری از دندان طبیعی فرد سالم می ماند. - دندان هایی که لمینت شده اند میزان جابه جایی اندکی دارند.

معایب لمینت

- لمینت بخش بیشتری از دندان فرد را در معرض پوسیدگی مجدد می گذارند. - لمینت ها قابل جایگزینی نیستند - هزینه ی بالای لمینت دندان

مزایای روکش دندان

- بیشتر دندان پوشیده می شود پس دندان نسبت به پوسیدگی از آسیب پذیری کمتری برخوردار است. - روکش های پورسلین شبیه دندان طبیعی فرد هستند. - روکش ها نسبتا دائم بوده و نیاز به در آوردن و تمیز کردن مشابه پروتز موقت دندان ندارند.

بیشتربخوانید... دندانپزشک کودکان

معایب روکش دندان

- بیشتر دندان طبیعی فرد برای قرار دادن روکش تراش می دهند. - دندان روکش شده ممکن است نسبت به گرما و سرما در ابتدای امر حساس باشد. - روکش پورسلین شکننده است و در طول زمان می تواند شکننده باشد. - پورسلین هایی که در ترکیب با فلز هستند خط تیره ای بین دندان طبیعی و روکش ایجاد می شود.

منبع: https://www.orthodoctor.ir/

(0) نظر

دندان های نیازمند ارتودنسی کدام اند ؟

عموم مردم بر این باورند که فقط دندان های نامرتب نیازمند ارتودنسی هستند. این تصور تا حدودی درست است؛ اما لازم است بدانید که تنها این عارضه نیازمند ارتودنسی نیست. در برخی موارد، دندانپزشک با بررسی الگوی رشد فک و مقایسه آن با الگوهای طبیعی نیاز به ارتودنسی را تشخیص می دهد. این موضوع بیشتر در مورد کودکان صدق می کند.در افراد بزرگسال نیاز به ارتودنسی بزرگسالان  با بررسی چند الگوی دندانی تشخیص داده می شود. کیس ارتودنسی نامی است که به افراد دارای این الگوها اطلاق می شود.این الگوها عبارتند از:

بیرون زدگی دندان های فک بالا

در برخی افراد کوچک بودن فک پایین باعث بیرون زدگی و خمیدگی خاص دندان های فک بالا می شود. از دیگر دلایل می توان به جویدن شست و خوردن بیش از حد پستانک در کودکی اشاره نمود. این کیس ها به طور قطع نیازمند ارتودنسی هستند.

بیشتربخوانید... عوارض ایمپلنت

نابجا بودن خط میانی

فاصله ی بیش از حد بین دو دندان جلویی در ردیف بالا باعث ناهماهنگی خط میانی دندان های جلویی فک بالا با فک پایین می شود. برای درمان این مشکل درمان ارتودنسی توصیه می شود؛ اما برخی بزرگسالان از لمینت استفاده می کنند. لمینت در این مورد در صورتی که دندان های اصلی تراشیده نشوند ضرری ندارد.

بیشتربخوانید... هزینه جرمگیری دندان چقدر است؟

جلو بودن فک بالا

در برخی افراد با بستن دهان، دندان های فک بالا دندان های فک پایین را می پوشانند. به این حالت اوربایت گفته می شود و در موارد شدید، دندان های پایین با سقف دهان برخورد دارند.

جلو بودن فک پایین

در برخی افراد دندان های جلویی فک پایین جلوتر از دندان های فک بالا قرار دارند. رشد غیرطبیعی فک ها عامل اصلی بروز این مشکل است. با تشخیص این عارضه در دوران کودکی می توان در مدت زمان کوتاه تر و با هزینه کمتر درمان ارتودنسی را انجام داد.

وجود فاصله زیاد بین دندان ها و یا دندان های روی هم رفته

شایعترین عوارض دندانی در جهان، فاصله زیاد و شلوغی یا روی هم رفتگی دندان ها است. این عوارض باعث افزایش مشکلات و بیماری های لثه می شوند. دلیل اصلی این عوارض، کوچک بودن فک ها یا کوچکی دندان ها است. در دوران کودکی، شلوغی دندان ها می تواند از درآمدن و رشد دندان های دائمی جلوگیری نماید. بنابراین، بهترین راه برای درمان این عارضه تشخیص به موقع در دوران کودکی پیش از حاد شدن مشکل است.

وجود فاصله بین دو فک

در این عارضه در هنگام قرارگیری دندان های فک بالا و پایین فضایی خالی بین دو ردیف وجود دارد. یکی از علل ایجاد این عارضه جویدن انگشت شست است و بیشتر در دندان های جلویی دیده می شود؛ اما در برخی موارد در دندان های کناری نیز وجود خواهد داشت.

بیشتربخوانید.... انواع روش های کاشت دندان

نامرتب ترین حالت دندان ها

در این عارضه هرکدام از دندان ها در یک جهت قرار داشته و هیچ یک از دندان های جلویی فک بالا و پایین روی هم قرار نمی گیرند. کراس بایت بر روی زیبایی چهره فرد بیشترین تأثیر را دارد.

منبع: zhaleimplant.ir

(0) نظر

بلیچینگ دندان چیست؟

با ظهور روش های جدید در دندانپزشکی اکنون داشتن لبخند زیباتر در دسترس افراد بیشتری قرار دارد. یکی از محبوب ترین روش های سفید کردن دندان بلیچینگ دندان است. رنگ مینای دندان ها در اثر مصرف موادی همچون قهوه و تنباکو تغییر رنگ می دهد. اگرچه بسیاری از لکه ها را می توان با تکنیک های سفید کردن دندان از بین برد، اما سفید کردن ممکن است برای افرادی که دندان های حساس دارند نارحت کننده باشد. بلیچینگ دندان یکی از روش های سفید کردن دندان و اصلاح طرح لبخند، با کمک مواد ویژه است. این کار می تواند هم در مطب دندانپزشک انجام شود و هم در منزل توسط خود فرد. البته در هر کدام از این دو روش، مواد متفاوتی برای بلیچینگ دندان استفاده می شود. بلیچینگ دندان و سفید کردن دندان، موجب افزایش اعتماد به نفس افراد شده و حس زیبایی و آراستگی به فرد می دهد. از این رو این روش طرفداران زیادی دارد. بلیچینگ دندان یکی از اولین گزینه ها برای داشتن طرح لبخند زیبا در افراد است. برای مطالعه بیشتر به bimarestaan.ir مراجعه کنید.

دندان دارای دو قسمت است: عاج و مینا

مینای دندان روی عاج است. این قسمت ظاهر سفید دندان را ایجاد می کند. با افزایش سن از ضخامت مینای دندان کم شده و به تدریج رنگ عاج نمایان می شود و دندان زرد رنگ به نظر می رسد.

عواملی که باعث زرد رنگ شدن دندان ها می شوند عبارتند از:

·         سیگار کشیدن

·         رژیم غذایی نامناسب

·         رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

·         مصرف نوشیدنی های حاوی قند

البته گاهی اوقات دیده شده افرادی هم که به طور مرتب مسواک زده و از نخ دندان استفاده می کنند نیز باز هم در اثر مصرف مواد غذایی قندی و غیره، دندان هایشان زرد رنگ شود.

بیشتربخوانید... عوامل موثر بر هزینه بلیچینگ دندان

روش بلیچینگ نسبت به دیگر روش هایی مانند کامپوزیت دندان و لمینت دندان صدمه کمتری به مینای دندان وارد می­کند. کامپوزیت ماده سفید کننده ترمیمی دندان است که برای پر کردن دندان هایی که خالی شده و عصب کشی شده است، استفاده می شود. لمینت دندان نیز سازه ای است که توسط دندانپزشک قالب گیری شده و در لابراتوار ساخته می شود و روی دندان سوار می شود.

انواع روش های انجام بلیچینگ دندان

1) Office Bleaching یا بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی

2) Home Bleaching یا بلیچینگ دندان در خانه

(0) نظر

آیا ارتودنسی باعث لق شدن دندان می شود؟

احساس لق شدن دندان ها بعد از ارتودنسی، یکی از اتفاقاتی است که بعد از ارتودنسی ممکن است اتفاق بیفتد. به طور کلی، ارتودنسی یکی از خدمات دندان پزشکی است که به واسطه ی آن، تمامی دندان های فک بالا و پایین مرتب کنار همدیگر قرار میگیرند. ارتودنسی دندان نیز مانند ایمپلنت دندان، بلیچینگ دندان، کامپوزیت دندان، لمینت دندان، پروتز دندان، ترمیم دندان و هر پروسه ی درمانی دیگری، دوره ی درمان، دوره ی نقاهت، مزایا و معایب خاص خودش را دارد که لق شدن دندان یکی از معایب آن می باشد.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی کودکان و اطفال

لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی

گفتیم که از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می شود. زمان که براکت های نظم دهنده بر روی دندان ها نصب می شوند، برای اینکه بتوانند دندان ها را به محل درست و مناسب و اصلی خود بازگردانند، باید به آن ها فشار وارد کنند. فشار ناشی از براکت ها دندان را جابجا می کند اما دندان ها برای جابجایی ابتدا باید کمی خودشان را لق کنند تا بتوانند به راحتی حرکت کنند. بنابراین جای نگرانی برای لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی وجود ندارد. در واقع می توان گفت که احتمال لق شدن ماندن دندان ها بعد از ارتودنسی بسیار کم بوده و این لق شدن در طول ارتودنسی اصلا نگران کننده نیست.

بیشتربخوانید... دندانپزشکی زیبایی چیست

عوامل لق کننده ی دندان در طول ارتودنسی

یکی از مهم ترین عواملی که ممکن است باعث لق شدن دندان ها شود، نحوه جاگذاری سیم ها و کلا سیستم ارتودنسی در داخل دهان است. گاهی اوقات فشار ناشی از این اتصالات آنقدر زیاد می شود که شخص درد بی وقفه را حس میکند. مورد دومی که لق شدن دندان را به همراه دارد. زیاد بودن تعداد دندان هاست. هر چقدر تعداد دندان های نا منظم موجود در دهان زیاد باشد، به همان نسبت حس لق شدگی دندان ها بیشتر بوده و زمان بیشتری برای جابجایی دندان ها وجود دارد. مورد آخری که لق شدن دندان را به همراه دارد، بیماری های لثه هستند.

بیشتربخوانید... ارتوسرجری چیست

آیا لق شدن دندان بعد از اتمام ارتودنسی همچنان ادامه دارد؟

گفتیم که دندان ها برای اینکه بتوانند راحت در طی ارتودنسی حرکت کنند، باید کمی لق شوند و این موضوع کاملا طبیعیست. پس از اینکه دندان ها در جایگاه اصلی خودشان قرار گرفتند، ارتودنسی برداشته و فشار ناشی از براکت ها نیز از روی دندان ها برداشته میشود. نهایتا فک شکل کامل خود را میگیرد و دیگر حس لقی دندان ها از بین می رود. تنهای کاری که فرد باید انجام دهد، استفاده از نگهدارنده میباشد.

منبع

(0) نظر

جراحی ایمپلنت دندان چگونه صورت می گیرد؟

نحوه انجام دادن عمل جراحی ایمپلنت به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک فرد بستگی دارد. ایمپلنت دندان به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که این روشها عبارتند از:

·         ایمپلنت فوری

·         ایمپلنت یک مرحله ای

·         ایمپلنت دو مرحله ای

·         ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه

·         ایمپلنت در همان روز

در ادامه از مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتوبلاگ به توضیحات انواع روشهای ایمپلنت می پردازیم:

ایمپلنت فوری

جراحی ایمپلنت فوری به گونه ای است که یک دندان کشیده می‌شود و بلافاصله ایمپلنت در محل کشیدن دندان قرار میگیرد که این مدل ایمپلنت بسته به شرایط استخوان و بافت دهان بیمار ممکن است به صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای انجام شود این روش برای تمام بیماران تجویز نمی شود.

ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای متخصص ترمیم و زیبایی دندان در محل دندانی که تازه کشیده شده و یا دندانی که قبلا کشیده شده و بهبود یافته ایمپلنت را قرار می‌دهد و بلافاصله بعد از اینکه ایمپلنت را قرار داد دندان را به آن پیچ می کند. این مرحله مزیتی که دارد این است که دیگر برای جراحی مرحله دوم احتیاجی نیست.

ایمپلنت دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای همانند ایمپلنت یک مرحله‌ای در محل دندان تازه کشیده شده و یا دندانی که کشیده شده و بهبود یافته قرار گرفته می‌شود و بعد از آن با لایه ای از لثه پوشیده می شود تا دیده نشود. این مرحله اول درمان است؛ ولی برخلاف ایمپلنت یک مرحله‌ای که در این قسمت به پایان می رسد، مرحله بعدی این مدل چند هفته یا چند ماه بعد صورت می گیرد.روش کار ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه یک روش کاملاً متفاوت با ایمپلنت فوری می باشد این روش یک مرحله‌ای است.

به این صورت که در یک جلسه ایمپلنت را در محل دندان کشیده شده قرار می دهند و در همان جلسه دندان جدید روی آن قرار می گیرد. قبل از اینکه این کار را انجام دهند باید دندان به مدت ۶ ماه از تماس مستقیم با دندان های مخالف دور نگه داشته شود و پس از آن بازسازی شود.معمولاً این تکنیک بیشتر در قسمتی از دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که زیبایی برای آن اهمیت بسیار زیادی دارد مانند دندان های جلویی

بیشتربخوانید... قیمت ایمپلنت سوئیسی

ایمپلنت در همان روز

روش ایمپلنت در همان روز به اینگونه است که ابتدا چندین ایمپلنت روی جای دندان کشیده شده پیچ می شود بعد از چند ساعت یک قرص کامل دندان موقت یا دائمی روی آن نصب می شود.  این روش اغلب برای درمان فک پایین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این روش اگر دندان موقت مورد استفاده قرار بگیرد معمولا بعد از طی کردن کامل دوره بهبودی، یک بریج دائمی جایگزین آن می شود.

سایر مقالات مهم.... مدت زمان ارتودنسی چقدر است

(0) نظر

دلایل ایجاد دندان های کج که نیاز به لمینت دارند کدام است؟

از مهم ترین دلایلی که می توان برای دندان های کج که نیاز به لمینت کردن دارند ، پیدا کرد، این است که:

بیشتربخوانید... ایمپلنت دیجیتال چیست

·         فک کودکان کوچک است و کمبود فضا وجود دارد و به دلیل وجود همین فضای کم سبب می شود که دندان ها از مسیر اصلی خود منحرف شوند و در جای مناسب خودشان رشد ننمایند.

·         وجود برخی عادات نامطلوب و نامناسب مانند مکیدن انگشت در سنسن کودکی که سبب می گردند دندان های کودکان کج شوند.

·         استفاده ی بیش از اندازه از پستانک و یا شیشه ی شیر در کودکان نیز می تواند سبب کج شدن دندان هایشان شود.

·         بسیاری از کودکان نیز با استفاده از زبانشان تماس بیش از حدی را با دندان های در حال رشد خود می گیرند که همین مورد نیز می تواند کج شدن دندان ها را در پی داشته باشد.

·         تغذیه ی نامناسب و یا تغذیه ای که ضعیف می باشد موجب می شود تا دندان های کودکان رشدشان ضعیف شده و پوسیدگی دندان در آن ها ظاهر شود و در نتیجه دندان هایشان کج در بیاید.

بیشتربخوانید... مدت زمان ارتودنسی چقدر است؟

برخورد ضربه ای خاص به صورت که می تواند موجب شود که دندان ها حرکت کرده و در نهایت کج شوند.

وجود امری به نام ژنتیک و وراثت نیز بسیار زیاد می باشد که لازم است بدانید اگر یکی از والدین شما دارای دندان های کج می باشد احتمال این که شما هم دندان های کج داشته باشید بسیار زیاد است.

مورد دیگر این است که در زمان کودکی اگر مراقبت درستی از دندان ها نشود، امکان کج شدن آن ها بعدا نیز میسر می گردد.

 این موارد تمامی می توانند عاملی باشند برای این که دندان های شما یا کج دربیایند و یا کج بشوند. برخی از آن ها را می توان با پیشگیری حل نمود اما برخی مانند عوامل ژنتیکی را باید درمان کرد.

منبع: مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتودنتیست

(0) نظر

همه چیز در مورد لمینت دندان ارزان

با این وجود که تبلیغات گسترده ای برای لمینت دندان ارزان انجام می شود ولی باید بدانید لمینت ‌دندانی که کیفیت مطلوبی داشته باشد به هیچ عنوان ارزان نیست و برای هر دندان حداقل 4 میلیون تومان هزینه بر می دارد. در ادامه با مجله اینترنتی دندانپزشکی ارتودکتر همراه باشید.

لمینت دندان چیست ؟

لمینت دندان یکی از روش های نوین دندان پزشکی است که می تواند مشکلات زیادی را که از لحاظ ظاهری برای دندان اتفاق می‌افتد حل کند. همچنین تاثیر بسیار زیادی برای زیباتر شدن لبخند و بالا رفتن اعتماد به نفس فرد می گذارد.قیمت لمینت دندان ارزان نیست و نسبت به مرکز دندانپزشکی که از آن استفاده می‌کنید می‌تواند قیمتش متفاوت باشد.

انواع لمینت دندان

 لمینت دندان انواع مختلفی دارد و بسته به نوع  آن روی دندان گذاشته می شود. لمینت دندان دارای دو نوع می باشد که عبارتند از:

·         لمینت سرامیکی

·         لمینت کامپوزیت

در واقع لمینت دندان یک ورقه پوسته نازکی است که با استفاده از مواد خاصی برای دندان فرد طراحی می شود. لمینت می تواند بسته به سلیقه فرد رنگ های مختلفی داشته باشد و همچنین فرد می تواند اندازه و طول مورد نظری که نیاز دارد را انتخاب کند. لمینت دندان در کنار زیبایی که به صورت و لبخند می دهد، برای درمان هم استفاده می شود.

بیشتربخوانید ... ارتودنسی و کامپوزیت

آیا لمینت می تواند دندان ها را از بین ببرد؟

پاسخ این سوال که اکثر افراد با آن مواجه می شوند این است که مسلماً اگر متخصص دندانپزشک شما در کنار تخصص دندانپزشکی، تخصص مربوط به زیبایی دندان را هم داشته باشد و همچنین دارای تجربه کافی باشد به هیچ وجه دندان های طبیعی شما آسیب نمی بیند. اما اگر غیر از این باشد و دندانپزشک شما تازه کار بوده و همچنین تخصص زیبایی دندان را نداشته باشد به هیچ عنوان نباید این کار را انجام دهد چون این کار بسیار حساس بوده و اگر به درستی انجام نشود باعث آسیب زدن به دندان اصلی می شود.

آیا لمینت دندان ارزان است؟

با اینکه اکثر مکان هایی که کار زمینه دندان را انجام می‌دهند و جدیداً تبلیغات گسترده‌ای در این زمینه انجام داده اند، بیشتر تبلیغ شان بر این اساس است که لمینت دندان ارزان انجام می دهند، اما باید بدانید لمینت ‌دندانی که کیفیت مطلوبی داشته باشد به هیچ عنوان ارزان نیست و برای هر دندان حداقل تا ۳ میلیون تومان هزینه بر می دارد.

طول عمر و شکستگی لمینت 

لمینت دندان طول عمر مخصوص به خود را دارد و دائمی نیست اما اگر به درستی استفاده شود می توان طول عمر آن را بالا برد مواردی که باید برای مراقبت از لمینت دندان استفاده کرده عبارات است از:

·         خود داری از جویدن و گاز زدن غذاهای سفت و سخت مانند ته دیگ های خشک و یخ

·         خود داری از خوردن مایعات و غذاهای رنگی

·         خود داری از خوردن مایعات خیلی سرد و خیلی گرم

·         خود داری از کشیدن سیگار

·         استفاده مداوم از مسواک و نخ دندان

سایرمقالات مهم... ارتودنسی و جراحی فک

(0) نظر

جراحی ایمپلنت دندان چگونه صورت می گیرد؟

نحوه انجام دادن عمل جراحی ایمپلنت به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک فرد بستگی دارد. ایمپلنت دندان به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که این روشها عبارتند از:

·         ایمپلنت فوری

·         ایمپلنت یک مرحله ای

·         ایمپلنت دو مرحله ای

·         ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه

·         ایمپلنت در همان روز

در ادامه به توضیحات انواع روشهای ایمپلنت می پردازیم:

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری به گونه ای است که یک دندان کشیده می‌شود و بلافاصله ایمپلنت در محل کشیدن دندان قرار میگیرد که این مدل ایمپلنت بسته به شرایط استخوان و بافت دهان بیمار ممکن است به صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای انجام شود این روش برای تمام بیماران تجویز نمی شود.

ایمپلنت یک مرحله ای

در ایمپلنت یک مرحله ای متخصص ترمیم و زیبایی دندان در محل دندانی که تازه کشیده شده و یا دندانی که قبلا کشیده شده و بهبود یافته ایمپلنت را قرار می‌دهد و بلافاصله بعد از اینکه ایمپلنت را قرار داد دندان را به آن پیچ می کند. این مرحله مزیتی که دارد این است که دیگر برای جراحی مرحله دوم احتیاجی نیست.

بیشتربخوانید... انواع ارتودنسی ها متحرک

ایمپلنت دو مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای همانند ایمپلنت یک مرحله‌ای در محل دندان تازه کشیده شده و یا دندانی که کشیده شده و بهبود یافته قرار گرفته می‌شود و بعد از آن با لایه ای از لثه پوشیده می شود تا دیده نشود. این مرحله اول درمان است؛ ولی برخلاف ایمپلنت یک مرحله‌ای که در این قسمت به پایان می رسد، مرحله بعدی این مدل چند هفته یا چند ماه بعد صورت می گیرد.روش کار ایمپلنت فوری و بارگذاری اولیه یک روش کاملاً متفاوت با ایمپلنت فوری می باشد این روش یک مرحله‌ای است. به این صورت که در یک جلسه ایمپلنت را در محل دندان کشیده شده قرار می دهند و در همان جلسه دندان جدید روی آن قرار می گیرد. قبل از اینکه این کار را انجام دهند باید دندان به مدت ۶ ماه از تماس مستقیم با دندان های مخالف دور نگه داشته شود و پس از آن بازسازی شود.معمولاً این تکنیک بیشتر در قسمتی از دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد که زیبایی برای آن اهمیت بسیار زیادی دارد مانند دندان های جلویی

بیشتربخوانید... طول مدت درمان ارتودنسی

ایمپلنت در همان روز

روش ایمپلنت در همان روز به اینگونه است که ابتدا چندین ایمپلنت روی جای دندان کشیده شده پیچ می شود بعد از چند ساعت یک قرص کامل دندان موقت یا دائمی روی آن نصب می شود.  این روش اغلب برای درمان فک پایین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در این روش اگر دندان موقت مورد استفاده قرار بگیرد معمولا بعد از طی کردن کامل دوره بهبودی، یک بریج دائمی جایگزین آن می شود.

منبع: https://www.zhaleimplant.ir/

(0) نظر

ارتودنسی چند دندان به چه نحوی انجام می شود؟

ارتودنسی دندان فواید بی شماری برای افراد دارد. ظاهر بسیاری از بیماران بعد از انجام درمان ارتودنسی، تغییرات مثبت زیادی می کند؛ به علاوه ارتودنسی دندان با سلامتی کل بدن ما در ارتباط است و بر کارهایی مانند جویدن مواد غذایی، صحبت کردن و حتی تمیز کردن دندان ها و حفظ بهداشت دهان و دندان هم اثر گذار است. علی رغم تمام فواید و نکات مثبت درمان ارتودنسی، تحمل دستگاه های ارتودنسی برای برخی از افراد مشکل است. برای بعضی از بیماران، به ویژه کسانی که ناهنجاری و مشکلات کمی در دندان های خود دارند این سوال پیش می آید که آیا می توانند فقط چند دندان خود را ارتودنسی کنند؟ یا باید از درمان ارتودنسی برای تمامی دندان هایشان استفاده کنند؟ به عبارت بهتر آیا امکان انجام ارتودنسی چند دندان وجود دارد؟ اگر چنین امکانی وجود داشته باشد، هم بیمار سختی های کمتری را تحمل می کند و هم هزینه‌های ارتودنسی او کاهش می یابند. با مجله اینترنتی ارتوبلاگ همراه باشید.

اهمیت درمان ارتودنسی چیست؟

بعضی از افراد که دندان های نسبتا مرتبی دارند و بی نظمی به صورت محدود، فقط در چند دندان آنها دیده می شود، تصور می کنند که انجام ارتودنسی برای آنها ضرورتی ندارد. در اصل این افراد تصور می کنند که انجام درمان ارتودنسی فقط زمانی لازم است که دندان ها به شدت نامنظم باشند. باید بگوییم که این تصور غلط است؛ زیرا حتی اگر چند دندان شما کج باشند؛ همان آسیب ها را برای سلامتی شما به دنبال خواهند داشت.

بیشتربخوانید... ایمپلنت فوری دندان

ارتودنسی چند دندان

اگر تصور می کنید که فقط چند دندان شما، نه همه دندان ها، به اصلاح از طریق درمان ارتودنسی نیاز دارند، باید ابتدا نزد یک متخصص ارتودنسی بروید. متخصص ارتودنسی تنها به معاینه کردن دندان های شما اکتفا نمی کند؛ بلکه او به کمک ابزار تشخیصی دیگری مانند عکس برداری های رادیوگرافی، تهیه قالب از فکین و دندان ها و تهیه مدل های گچی آنها، به دقت وضعیت دندان های شما را بررسی می کند و حتی ممکن است معلوم شود که کل فک شما به ارتودنسی نیاز دارد. اما اگر فرد خوش شانسی باشید و فقط چند دندان شما، آن هم در مجاورت یکدیگر و در یک فک، کج و نامنظم باشند؛ در این صورت متخصص ارتودنسی می تواند از درمان ارتودنسی فقط برای چند دندان محدود شما استفاده کند یا حتی مشکل شما را تنها با یک نگه دارنده ساده حل کند؛ البته همیشه چنین وضعیتی وجود ندارد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی برای کودکان

طول مدت درمان ارتودنسی چند دندان

منطقی است اگر تصور کنید که در صورت انجام ارتودنسی فقط برای چند دندان، طول مدت درمان ارتودنسی به نسبت انجام ارتودنسی برای کل دندان های فک کمتر است. البته در مورد طول مدت درمان ارتودنسی، ما نمی توانیم یک نظر قطعی به شما بدهیم؛ زیرا باید حتما متخصص ارتودنسی دندان های شما را به دقت معاینه کند و تنها ارتودنتیست است که می تواند بگوید که درمان ارتودنسی شما تا چه مدتی طول می کشد. در این مورد دو امکان وجود دارد؛ یکی آنکه فقط برای چند دندان از ارتودنسی استفاده می شود و مدت زمان کمی، مثلا شش ماه درمان شما طول خواهد کشید یا ممکن است با اینکه فقط برای چند دندان از درمان ارتودنسی استفاده شده است، باز هم طول مدت درمان ارتودنسی به اندازه حالت عادی و زمانی است که همه دندان ها به انجام ارتودنسی نیاز دارند.

بیشتربخوانید... قیمت ایمپلنت 1402

(0) نظر

ارتباط ارتودنسی و دیابت

بیماری قند یا دیابت یک بیماری متابولیکی است که حداقل در حدود 3 تا 4 درصد جمعیت جهان دارای این بیماری می باشند و روز به روز در حال افزایش است. این بیماری توسط هایپرگلایسمی مزمن ناشی از کمبود مدیریت انسولین و یا نقص در ترشح انسولین بوجود می آید. در ادامه با مجله اینترنتی ارتودنسی دندان همراه باشید. 

دیابت شامل دو نوع است:

دیابت نوع اول که کمبود در ترشح انسولین است و فرد مبتلا باید انسولین تزریق کند و بدلیل بروز سریع علائم در دوره نوجوانی، دیابت نوجوانی نیز نامیده می شود. دیابت نوع دوم که غیر وابسته به انسولین و فرد مبتلا نیاز به تزریق انسولین ندارد. دیابت نوع دوم ترکیبی است از مقاومت در برابر انسولین و واکنش ناکافی ترشح انسولین جبرانی.

 امروزه هیچ محدودیتی برای مراحل انجام ارتودنسی وجود ندارد و بسیاری از افرادی که دیابت دارند به درمان ارتودنسی احتیاج دارند. اما باید در نظر داشت که حرکت دندان در ارتودنسی با بازسازی استخوان صورت می گیرد. در افراد مبتلا به دیابت زمینه ابتلا به بیماری های پریودنتال افزایش می یابد. هنگامی که استخوان از بین می رود دندان های اطراف را از دست می دهد اغلب این دندان ها به موقعیت های نامطلوب حرکت می کنند. از دست دادن استخوان همراه با التهاب می تواند در حرکت دندان در ارتودنسی، حرکت های غیر قابل پیش بینی ایجاد کند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی سلبریتی ها

دیابت ممکن است در هر سنی وجود داشته باشد بنابراین:

یک فرد دیابتی که به دنبال درمان ارتودنسی می باشد باید مراقب قند خون خود باشد و با کنترل قند خون، قند خون منظم و پایداری داشته باشد. بیماران دیابتی به شرط اینکه دوره مراقبت بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند و برنامه منظمی داشته باشند می توانند درمان ارتودنسی خود را شروع کنند. افراد مبتلا به دیابت که بیماری آنها بخوبی کنترل شده است، مانعی برای درمان ارتودنسی ندارند. در بیمارانی که وضعیت بیماری آنها کنترل نشده و یا سطح کنترل ضعیف است درمان ارتودنسی انجام نمی شود. حفظ بهداشت در ارتودنسی در بیماران دیابتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهترین متخصص ارتودنسی با در نظر گرفتن شرایط و نوع دیابت بیماران خود را بررسی کرده و درمان ارتودنسی را شروع می کند.

بیشتربخوانید.... انواع براکت ارتودنسی

(0) نظر
X