وب گو

وب گو

فاصله‌ بین دندان‌ ها چیست؛ علل، علائم و راه‌های درمان

دیاستما یا فاصله بین دندان ها در بعضی موارد متغیر است و ممکن است یا بسیار کوچک باشد یا فاصله به اندازه ای باشد که قابل مشاهده باشد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی قبل و بعد

علل دیاستما

اندازه‌ی دندان‌ها در رابطه با استخوان فک

اگر دندان‌های فرد نسبت به اندازه‌ی استخوان فک او خیلی کوچک باشد، ممکن است شکاف‌هایی بین دندان‌هایش ایجاد شود.

دندان‌های افتاده یا کوچکتر از اندازه‌ی معمول

اگر بعضی از دندان‌ها افتاده یا کوچکتر از دندان‌های دیگر باشند، ممکن است دیاستما ایجاد شود.

فرنوم لب بزرگ

فرنوم لب بافتی است که از داخل لب بالایی تا لثه‌ی بالای دندان‌های جلویی فک بالا امتداد دارد. اگر این بافت به خصوص بزرگ باشد، می‌تواند باعث ایجاد شکاف بین این دندان‌ها شود.

بیماری لثه

در افراد مبتلا به بیماری لثه، التهاب به استخوانِ نگهدارنده‌ی دندان آسیب می‌رساند. در نهایت، ممکن است دندان‌ها شل شده و شکاف‌هایی ظاهر شود.

رفلکس بلع اشتباه

وقتی رفلکس بلع به درستی اتفاق می‌افتد، زبان به سقف دهان فشار می‌آورد. در عوض ممکن است فردی هنگام بلعیدن زبان خود را به دندان‌های جلویی فشار دهد. با گذشت زمان، این فشار مکرر به دندان‌های جلو آنها را به جلو رانده و باعث ایجاد شکاف می‌شود.

عادات

مکیدن شست دست، مکیدن لب، فشار دادن زبان و عادت‌های مشابه می‌توانند دندان‌های جلویی را تحت فشار قرار داده و آنها را به جلو سوق دهند. این کار می‌تواند منجر به دیاستما شود.

افتادن دندان‌های شیری

کودکان در صورت ریزش دندان‌های شیری ممکن است دچار دیاستمای موقتی شوند.

علائم

تنها نشانه‌ی دیاستما، فاصله‌ی قابل مشاهده بین دندان‌ها است.

درمان

درمان دیاستما ممکن است الزامی نباشد بخصوص اگر شکاف ناشی از عدم تطابق اندازه‌ی دندان‌ها و استخوان فک باشد، یا اگر در اثر افتادن دندان‌های شیری به وجود آمده باشد. اگر درمان از نظر پزشکی الزامی نباشد، اما فرد به دلایل زیبایی بخواهد فاصله‌ی بین دندان‌هایش را کم کند، یک دندانپزشک می‌تواند در تعیین بهترین روش کمک کند.

بیشتربخوانید... قالب‌ گیری ارتودنسی

گزینه‌های درمان عبارتند از:

·         بریس‌ها

·         روکش‌های ونیر یا باندینگ (روکش های تمام سرامیک)

·         ایمپلنت‌های دندانی یا بریج

·         عمل جراحی

·         درمان بیماری لثه

پیشگیری

·         دو بار مسواک زدن دندان‌ها در روز

·         نخ دندان کشیدن روزانه

·         مراجعه به دندانپزشک برای معاینات منظم و پاکسازی دندان‌ها

·         اجتناب از مکیدن انگشت شست دست و کمک به کودکان در ترک این عادت

·         اصلاح رفلکس‌های بلع نامناسب

منبع: orthodoctor.ir

(0) نظر

ارتودنسی یا کامپوزیت؛ کدام انتخاب بهتری است؟

ارتودنسی یا کامپوزیت کدام بهتر است؟ جهت آشنایی بیشتر با مجله چل آوا تا انتها همراه باشید.

برای اکثر مشکلات دندانی معمولا یک راه حل وجود دارد و در بعضی موارد دو مورد وجود دارد، اگر به دنبال راهی برای صاف کردن دندان های خود هستید، احتمالا تحقیقات خود را انجام داده اید و متوجه شده اید که می توانید از  ارتودنسی یا کامپوزیت برای دستیابی به لبخندی به زیبایی تراز شده استفاده کنید؛ با این حال، هر دو این کار را به روش های بسیار متفاوتی انجام می دهند. اگر دندان های کوچک یا بد شل دارید، این لزوما به این معنی نیست که روکش تنها گزینه شما هستند. پس از انجام درمان ارتودنسی، با استفاده از تکنیک های کانتورینگ و باندینگ می توان دندان های شما را تغییر داد. با استفاده از کامپوزیت به رنگ دندان، دندانپزشک شما قادر خواهد بود بی نظمی های جزئی را برای یک نتیجه طبیعی و زیبا با دقت تغییر شکل دهد.

بیشتربخوانید... ترمیم دندان پوسیده

در انتخاب ارتودنسی و کامپوزیت باید چه نکاتی را در نظر داشت؟

در واقع سه عامل مهم در داشتن لبخندی زیبا تاثیر می گذارد. موقعیت دندان (کج یا صاف بودن)، شکل دندان( کوتاه، بلند، باریک یا نامتوازن)، رنگ دندان( سیاه یا زرد شدن دندان ها)

آیا می توان ارتودنسی و کامپوزیت را با هم انجام داد؟

با توجه به تمایل بیمار برای ظاهر دندان، ممکن است هم ارتودنسی دندان و هم ونیر کامپوزیت برای وی قابل انجام باشد؛ در اغلب موارد بیمار لازم است ابتدا درمان ارتودنسی را کامل کرده و سپس ونیر کامپوزیت را انجام دهد. این امر موجب می شود تا ساختار دندان های بیشتری حفظ شود و در نتیجه دندان های کمتری نیاز به کامپوزیت داشته باشند. در صورتی که در گذشته ونیر کامپوزیت انجام داده اید، هنوز هم می توانید با انتخاب الاینر شفاف طرح لبخند خود را اصلاح کنید؛ زیرا بریس های نامرئی در مقایسه با بریس های سنتی، فشار کمتری به دندان ها وارد می کنند.

کامپوزیت بهتر است یا ارتودنسی؟

 برای تعیین اینکه کدامیک از روش‌ های ارتودنسی یا کامپوزیت برای شما مناسب است، ابتدا باید به متخصص مراجعه کنید. ایشان می‌تواند با بررسی وضعیت دندانی شما بهترین گزینه را معرفی کند. همان طور که تا به اینجا بیان شده است، بریس‌های دندانی مورد استفاده در ارتودنسی باعث حرکت تدریجی دندان ‌ها در طول زمان خواهند شد. آن‌ ها به رفع ناهنجاری ‌های دندانی و انواع ناهنجاری‌ های مربوط به جفت شدن دندان‌ها روی یکدیگر کمک می‌کنند. در مقابل کامپوزیت مختص هر مشتری ساخته شده و طوری طراحی شده‌اند که روی سطح دندان قرار گرفته و ظاهری زیبا به دندان دهند و به ردیف شدن دندان‌ها کمک کنند.

نقش ارتودنسی بر زیبایی چهره

ارتودنسی به دلیل نداشتن عوارض در میان بیمارانی که مشکلات فکی دارند بسیار پر طرفدار است، درمان ارتودنسی به طور معمول با دو هدف انجام می‌شود که عبارت اند از: ردیف کردن دندان ها در فک بالا و پایین و قرار گرفتن آنها روی هم جابه جا کردم و حرکت دندان ها به تدریج بدن این که آسیبی به آنها وارد شود. همچنین مرتب کردن دندان علاوه بر زیبایی، جویدن غذا را نیز راحت تر می کنند و رعایت بهداشت آنها نیز آسان تر است. مورد دیگر اینکه دندان ها کمتر دچار پوسیدگی، خونریزی و عوارض دیگر می شود. 

رفرنس

(0) نظر

جراحی سینوس برای کاشت ایمپلنت دندان

به دلیل آناتومی استخوان‌بندی، مقدار استخوان فک بالا و استخوان فک پایین با یکدیگر متفاوت است. افرادی که دندان‌های موجود در فک بالا را ازدست‌ داده‌اند و مقدار استخوان کافی در محل دندان آسیای بزرگ یا استخوان فک بالا جهت قرارگیری ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد نیازمند جراحی سینوس لیفت می‌باشند. از دست دادن دندان‌ها باعث از دست دادن استخوان نیز می‌شود، هنگامی‌ که شخصی در بلند مدت دندان خود را ازدست ‌داده باشد، استخوان نیز در آن قسمت شروع به تحلیل رفتن می‌کند و حجم برای قرار دادن ایمپلنت کافی نمی ‌باشد. استخوان ممکن است به دلیل تحلیل لثه نیز تحلیل برود. سینوس‌های فک بالا نیز ممکن است بسیار به ریج استخوان بالا نزدیک باشند و فک بالا جهت قرار گرفتن ایمپلنت مناسب نباشد. اندازه و شکل سینوس در هر شخصی متفاوت است وسینوس می‌تواند با افزایش سن بزرگ‌ تر شود.  در ادامه با مجله ژاله ایمپلنت همراه باشید.

بیشتربخوانید... استفاده از دارو در درمان ارتودنسی

در جراحی سینوس لیفت با ایجاد حفره ای روی ریج استخوانی، جراح به غشای سینوس دسترسی پیدا میکند و به آرامی آن را بالا داده و پودر استخوان در محل قرار میدهد. به گذشت زمان، پودر استخوان با استخوان طبیعی بیمار جایگزین شده و آماده قرار دادن ایمپلنت میباشد.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

خیلی از کسانی که می‌خواهند ایمپلنت دندان انجام دهند نگران درد بعد از ایمپلنت هستند. در حین عمل ایمپلنت، دندانپزشک ناحیه مورد نظر را بی حس می کند و بنابراین در حین انجام کار شما دردی را حس نمی کنید. اما بعد از عمل ، احتمالا کمی درد خواهید داشت و درد ان تقریبا مشابه درد بعد از کشیدن دندان است، اما اینکه این درد چقدر طول می‌کشد و چقدر شدت دارد، بسته به هر فردی متفاوت است. در ضمن راه‌هایی وجود دارد که می‌توان به کمک آن‌ها این درد را برطرف کرد یا به حداقل رساند. میزان دردی که بعد از کاشت ایمپلنت احساس می‌کنید به این بستگی دارد که وسعت جراحی چقدر بوده و اینکه چه تعداد ایمپلنت دندان انجام داده‌ اید. هرچه فرایند عمل طولانی‌ تر باشد و ایمپلنت‌های بیشتری انجام داده باشید، درد بعد از جراحی هم بیشتر خواهد بود.

بیشتربخوانید... انواع روش های بلیچینگ دندان

و اما اینکه بعد از ایمپلنت چند روز درد دارید؟

نمی‌توان زمان دقیقی را مشخص کرد و میزان و طول این درد برای هر فردی متفاوت است. با این حال، معمولاً افراد حداکثر تا ۱۰ روز بعد از جراحی این درد را احساس می‌کنند. در این مدت برایتان مسکن‌هایی تجویز می‌شود تا دردتان را تسکین دهد.

رفرنس

(0) نظر

کدام یک از انواع ارتودنسی برای من مناسب است ؟

اغلب مردم جامعه به یکی از انواع ارتودنسی نیازمند هستند و فقط تعداد کمی خوش شانس هستند و با دندان های زیبا و منظم متولد می شوند .

دکتر متخصص ارتودنسی پس از بررسی مشکل دندانی خاص شما در اولین ملاقات به شما خواهد گفت که کدامیک از انواع ارتودنسی برای شما مناسب است. تا انتها با ارتودکتر بهترین مجله دندانپزشکی همراه باشید.

آیا درمان با انواع ارتودنسی محدودیت سنی دارد ؟

درمان ارتودنسی تنها به یک پایه فک قوی و لثه های سالم نیاز دارد و اگر شما از هر دوی اینها برخوردار هستید می توانید نامزد خوبی برای درمان ارتودنسی باشید . برای اصلاح مشکل خاص دندان های شما متخصص ارتودنسی تان از دو دسته اصلی ارتودنسی ثابت  و متحرک کمک می گیرد .

بیشتربخوانید... انواع ارتودنسی کودکان

ارتودنسی ثابت با براکت های سنتی

براکت های سنتی ارتودنسی از جنس استنلس استیل درجه بالا و در وزن و ساختار سبک  ساخته شده اند و اتصال آنها به وسیله یک سیم است . ارتودنتیست شما این براکت ها را به دندان تان می چسباند و به وسیله نیروهای ارتودنسی که به آن وارد می آورد دندان های شما را وادار به حرکت به سوی  موقعیت جدید  می کند .

ارتودنسی ثابت با براکت های سرامیکی

این براکت ها نیز از نوع سنتی هستند اما جنس آنها از سرامیک شفاف و روشن ساخته شده است . متقاضی اصلی  براکت ها ی شفاف بزرگسالان هستند زیرا کمتر از سایر براکت ها دیده می شوند و تنها رنگ سیم آنها از نزدیک نمایان است .

ارتودنسی دیمون

این نوع از انواع ارتودنسی دارای مزایای  زیر می باشد  : در ارتودنسی دیمون تنظیمات  به طور خودکار صورت می گیرد . در ارتونسی دیمون از مکانیزیم  کشویی  به جای کش استفاده می شود . در این ارتودنسی تمیز کاری دندان ها آسانتر است . در ارتودنسی دیمون بیمار به ویزیت کمتر نیاز دارد زیرا تنظیمات به طور خودکار صورت می گیرد . ولی درمان با روش دیمون دارای هزینه بالاتری می باشد و با توجه به مزایای به نسبت کم آن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

ارتودنسی زبانی (لینگوال) یا داخل دندانی

در این ارتودنسی براکت ها و سیم ها در قسمت داخلی دندان کار گذاشته می شوند . تنظیمات در این ارتودنسی دشوار تر و دوره درمان طولانی تر است .

ارتودنسی نامرئی دندان و متحرک

این ارتودنسی از پلاستیک شفاف ساخته شده است و قابل جابجایی توسط خود شما می باشد . این پلاستیک های شفاف هردو هفته یک بار نیاز به تعویض دارد و متخصص ارتودنسی شما هربار یک قدم شما را به مرتب شدن دندان هایتان نزدیک تر می کند . همچنین از این نوع ارتودنسی متحرک پس ازاتمام کار ارتودنسی ثابت هم استفاده می شود .

ارتودنسی فانکشنال

درمان فانکشنال نیز یک نوع ارتودنسی متحرک است که برای  کودکان استفاده می شود . این درمان در کودکان دارای مشکلات فکی جهت اصلاح مشکلات قبل از سن بلوغ توصیه می شود. درمان هدایت رشد یا فانکشنال نوجوانان را از مشکلات شدیدتر آینده آسوده می کند .

ببینید: عکس ارتودنسی دندان قبل و بعد

(0) نظر

درمان‌های دندان کودکان

درمان‌های دندانی گوناگونی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان یا حفظ و ترمیم دندان ‌های شیری وجود دارد که در ادامه این مقاله از مجله دندانپزشکی ارتودنتیست بعضی از پرکاربردترین آنها را بررسی می‌کنیم.

جرم‌گیری و معاینه مرتب دندان‌ها

کودکان نیز مانند بزرگسالان باید برای ویزیت و جرم‌گیری هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. این معاینه‌های منظم که از سن یک سالگی شروع می‌شود به دلیل رشد سریع دندان‌ها بسیار مهم است. دندانپزشک اطفال باید بر روند رشد نظارت داشته باشد و جرم‌گیری را به‌طور مرتب انجام دهد تا از بروز پوسیدگی جلوگیری شود و مشکلاتی که نیاز به درمان ارتودنسی یا دیگر مداخله‌ها دارد به موقع تشخیص داده شود و به این ترتیب از درمان‌های پرهزینه و گسترده در آینده جلوگیری شود.

بیشتربخوانید... ژل ارتودنسی دندان

فیشور سیلانت دندان کودکان

 فیشور سیلانت یا شیارپوشی از پوسیدگی جلوگیری می‌کند. سیلانت ماده‌ای پلاستیکی است که معمولاً روی سطوح جویدن دندان‌های عقبی که نسبت به پوسیدگی مستعدترند، زده می‌شود. فیشور سیلانت با دور نگه داشتن جرم یا پلاک و باکتری از این سطوح از آنها محافظت می‌کند.

فلورایددرمانی

فلوراید در مینای دندان اعمال می‌شود تا آن را سخت‌تر کند و مقاومت آن در برابر پوسیدگی را افزایش دهد. اگر چه مقدار کمی فلوراید در خمیر دندان و آب آشامیدنی وجود دارد، غلظت بالاتری از آن در درمانگاه توسط متخصص روی دندان کودک به کار برده می‌شود تا حداکثر محافظت انجام شود.

باندینگ

لب‌پر شدگی‌ها و شکستگی‌های جزیی دندان‌های پیشین که در دوران کودکی بسیار شایع است به خوبی با مواد همرنگ دندان ترمیم می‌شود. رزین‌های تهیه شده از پلاستیک و شیشه روی دندان‌های شیری و دائمی به کار برده می‌شود که تا دوران جوانی و کامل شدن رشد صورت روی دندان باقی می‌ماند.

درمان ریشه کانال کودکان

درمان ریشه کانال عملی جراحی است که در آن مغز (پالپ) ملتهب دندان که به دلیل اهمال در درمان پوسیدگی آسیب‌دیده است برداشته می‌شود. باکتری باید از اتاق مغز دندان خارج شود تا از ایجاد آبسه یا عفونت جلوگیری شود.

فضا نگهدارنده دندان کودکان

فضا نگهدارنده وسیله‌ای است که به صورت سفارشی توسط دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی از فلز یا آکریلیک ساخته می‌شود. فضا نگهدارنده‌ها یا متحرک هستند یا با سیمان ثابت می‌شوند و وظیفه دارند فضای بین دو یا چند دندان شیری را برای رویش دندان دائمی حفظ کنند.

ارتودنسی

اکثر اختلال‌های فکی ـ دندانی (مال اکلوژن) تا سن 7 سالگی مشخص می‌شود. ارتودنسی پیشگیرانه کودکان در این زمان به رشد صحیح دندان و یا فک کمک می‌کند و ضرورت درمان‌های آتی را کاهش می‌دهد یا حذف می‌کند. مشکلات ارتودنسی کودکان بسیاری وجود دارد که قابل درمان زودهنگام است و به همین دلیل متخصص مجرب باید کودک را در دوران رشد به طور مرتب معاینه کند.

بیشتر بخوانید.... هزینه ارتودنسی در سال 1402

(0) نظر

درمان خانگی دندان درد – درمان پزشکی دندان درد

دندان درد یکی از آزاردهنده ترین دردهاست. برای درمان دندان درد باید ابتدا ریشه ی درد را بیابید و سپس بهترین درمان را برای درد، ورم و یا دیگر مشکلات دندان مشخص کنید. برای درمان خانگی دندان درد گزینه های متعددی وجود دارد که می تواند درد دندان را برای مدتی تسکین بخشد. اما اگر این درد بیشتر از یک یا دو روز ادامه داشته باشد، باید به یک دندانپزشک یا متخصص ترمیم و زیبایی دندان مراجعه کنید. دندانپزشک علت دندان دردتان را تشخیص می دهد و آن را درمان می کند. در ادامه با مجله دندانپزشکی ارتوبلاگ همراه باشید.

درمان خانگی دندان درد

در صورتی که امکان مراجعه به دندانپزشک را ندارید، می توانید از درمان خانگی دندان درد استفاده کنید. خوشبختانه این مواد به راحتی در خانه هر شخصی پیدا می شود.

۱) میخک ۲)  آب گرم و نمک ۳) یخ یا کمپرس آب سرد ۴) هیدروژن پراکسید ۵)  روغن نعناء

سایر مقالات: ارتودنسی رنگین کمانی

درمان های پزشکی دندان درد

مراجعه به موقع به دندانپزشک

در صورتی که علت دندان درد پوسیدگی دندان یا عفونت دندان باشد، خود به خود از بین نخواهد رفت به همین دلیل در صورتی که همراه با دندان درد، علائم زیر را مشاهده کردید، درمان خانگی دندان درد را رها کرده و حتما به دندانپزشک مراجعه کنید

تب و لرز: این می تواند نشان دهنده ی یک عفونت جدی باشد که در این صورت علائم تشدید خواهند شد.

ترشح: در صورت مشاهده ی ترشح یا چرک، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

درد مداوم که تشدید می شود و با خوردن دارو نیز تسکین نمی یابد. این نشانه ی پوسیدگی دندان است که پس از خوردن هر وعده ی غذایی درناک تر می شود.

درد دندان عقل: بسیاری از افراد مجبورند برای جلوگیری از شلوغی دندان هایشان و عدم وجود فضای کافی در فک، دندان های عقل را بکشند.

پرکردگی دندان

اگر پوسیدگی یا کرم خوردگی در یکی از دندان هایتان وجود دارد که به عصب رسیده و دردناک است، ممکن است برای حفاظت از عصب های پالپ نیاز به پرکردگی دندان داشته باشید.

سایر مقالات: ارتودنسی متحرک قیمت

عصب کشی(روت کانال)

اگر پالپ دندان عفونی شود، بیمار دچار آبسه دندان شده و نیاز به عصب کشی دارد. برای عصب کشی، دندانپزشک درون دندان را خالی می کند تا عفونت را تخلیه کند. از آنجایی که این فرآیند می تواند دردناک باشد، دندان بی حس می شود. خصوصا اگر دندانپزشک بخواهد آبسه دندان را از طریق لثه تخلیه کند، بیمار مجبور است درد بسیاری را تحمل کند. به همین دلیل بی حس کردن دندان ضروری است. گوتا پرکا ماده ای است که برای پر کردن کانال ریشه ی تخلیه شده دندان در علم دندانپزشکی استفاده می شود. گوتا پرکا کاملا بی اثر است و بدن به آن واکنش نشان نمی دهد. 

کشیدن دندان

در برخی موارد، دندان اصلاح شدنی نیست و بهترین راه حل کشیدن آن است. اگر دندان شیری چنین مشکلاتی داشته باشد، تقریبا در تمامی موارد آن را می کشند زیرا در هر صورت دندان اصلی جای آن را خواهد گرفت.

بزرگسالانی که مجبور به کشیدن دندان می شوند، اغلب به وسیله ی بریج دندان ، روکش کامپوزیت دندان یا ایمپلنت، آن را جایگزین می کنند.

(0) نظر

تداخل روکش با درمان ارتودنسی

تداخل روکش دندان با درمان ارتودنسی زمانی صورت می گیرد که بیمار با دندان روکش شده تصمیم به انجام عمل ارتودنسی می کند. با مجله ژاله ایمپلنت همراه باشید.

بیشتربخوانید... ورزش بعد از ارتودنسی

البته امکان دارد که دندان روکش شده شما همان دندانی باشد که در روند کار ارتودنسی باید از دهانتان خارج شود. اگر نه ، این مشکل به دست ارتودنتیست شما حل خواهد شد. با این حساب متخصص ارتودنسی شما کمی به زحمت خواهد افتاد. او باید همه تلاشش را بکند تا در صورت امکان شما بتوانید در آینده هم مجبور به تعویض روکش نشوید و ازهمان روکش قبل از ارتودنسی بهره ببرید. دندان روکش شده ابتدا باید مورد بررسی قرار  بگیرد تا از نظر کیفیت برای تحمل نیروهای ارتودنسی آزمایش شود. همچنین وضعیت: 

·         عصب کشی  

·         پروتز

·         تاج 

·         بیماری های لثه

 نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد تا پس از شروع درمان، محدودیت هایی با تداخل ارتودنسی و روکش دندان نداشته باشد. تکنیک های خاصی که لازم است برای اتصال براکت به دندان روکش دار به کار برده می شود از این قبیل است :

·         کاربرد بند های ارتودنسی برای این نوع از درمان ارتودنسی

·         نیاز به تراشیدن روکش هایی که در کنار هم قرار گرفته اند

·         تنظیم دقیق زاویه ی براکت ها در صورتی که بین دو دندان با روکش پل زده باشند

بیشتربخوانید... بلیچینگ دندان چیست

ضرورت روکش کردن دندان

روکش دندان می تواند از دندان ضعیف و مستعد به ترک خوردن و شکستن محافظت کند . قدرت دندان شکسته و به شدت فرسوده را  دوباره احیا می کند. یک پل دندانی را در جای خالی به وجود می آورد. دندانی را که تغییر رنگ داده پوشش می دهد. برای پوشش ایمپلنت. برای رسیدن به اهداف زیبایی

مقایسه درمان ارتودنسی با لامینت

فاصله دندانی به وسیله درمان ارتودنسی برای همیشه اصلاح می شود و در درمان ارتودنسی دندان ها در جایگاه اصلی خود می نشینند. در حالی که با ترمیم به وسیله لامینیت ممکن است فاصله دندانی با وارد آمدن ضربه به روکش لامینت شکسته شود و دندان ها دوباره به وضعیت سابق برگردند. در درمان ارتودنسی مینای دندان تراش نمی خورد. در حالی که برای لمینت دندان به تراشیدن مینای دندان نیاز داریم. در اثر تراشیدن مینای دندان ممکن است عصب دندان ها از بین برود. درمان ارتودنسی زمان بر است. در حالی که درمان به وسیله لامینت و یا ترمیم های کامپوزیت ونیر بسیار سریعتر به نتیجه می رسند. پس از درمان ارتودنسی برای بدست آوردن دندان هایی با رنگ زیبا و بدون هیچ خال و لکی شما می توانید از لامینت دندان استفاده کنید.

بیشتربخوانید... مراحل ارتودنسی دیمون

(0) نظر

راهنما جامع کاشت ایمپلنت دندان

همه ما می دانیم که از دست دادن یک دندان، چقدر ناراحت کننده است. این عارضه علاوه بر مشکلات متعددی که برای سلامت دهان ایجاد می کند، زیبایی ظاهری و طرح لبخند شما را تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو پر کردن جای خالی دندان اقدامی مهم و حائز اهمیت است. با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های نوینی جایگزین استفاده از دندان مصنوعی شده است که متداول ترین آنها درمان های بریج و یا ایمپلنت می باشد. این تکنیک ها علاوه بر حفظ زیبایی دندان، جایگزین مناسبی برای رفع مشکلات دندانهای مصنوعی می باشند.

بیشتربخوانید... انواع ارتودنسی کودکان

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان نوعی پروتز کاشتنی ست که در دهان شما درون استخوان فک جایگذاری می شود. این پروتز در واقع از یک پایه تیتانیومی و گاهی زیرکونیا ساخته می شود که به دلیل سازگار بودن جنس آن با محیط دندان، هیچگونه حساسیتی ایجاد نمی کند. این پایه فلزی در زیر بافت لثه،  در داخل استخوان فک قرار می گیرد تا همانند ریشه یک دندان عمل کند. به این ترتیب، روکش دندان ( روکش های تمام سرامیک  و ...) و یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت نگه می دارد. ایمپلنت دندان همانند پیچی است که به کمک سوراخ ایجاد شده با دریل مخصوص، درون استخوان فک قرار می گیرد و پس از گذشت چند ماه به بافت استخوان جوش می خورد. این  پایه فلزی به دلیل خاصیت غیر مغناطیسی و مقاومت بالایی که در برابر اکسیژن، ترکیبات اسیدی و نمک دارد، هنگام قرار گیری درون استخوان فک، به هیچ وجه جسم خارجی و مشکل سازی تلقی نمی شود و کاملا با محیط فک بیمار سازگار است.

مراحل ایمپلنت دندان

انجام معاینات کلی و بررسی سوابق پزشکی، توسط دندانپزشک برای تشخیص روش درمانی صحیح، عکسبرداری رادیولوژی دندان برای بررسی زیر ساخت های فک و دهان از جمله عصب ها، تراکم و حجم استخوان فک انجام برای تعیین محل دقیق کاشت ایمپلنت دندان مشخص شود.

جراح متخصص فک در صورت نیاز برای فراهم کردن قاعده مستحکم برای پشتیبانی مناسب از پایه ایمپلنت دندان، پیوند استخوان فک را انجام می دهد. قالب گیری و ساخت پروتز های دندانی که به روشی حساس و با دقت بسیار انجام می شود.

به یکی از روش های فوق، کاشت ایمپلنت انجام می شود تا پس از بهبود بافت لثه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک که اصطلاحا به آن استئواینتگریشن می گویند، پروتز های دندانی را بر روی پایه ایمپلنت جایگذاری شود. قرار دادن پروتز دندان بر روی پایه ایمپلنت، معاینات دوره ای و مراقبت های پس از اتمام کاشت ایمپلنت دندان

منبع: orthodoctor

(0) نظر

تقویت مینای دندان با ۱۲ راهکار کاربردی

داشتن دندان های سالم خواست هر فردی است لذا باید در سلامت و رعایت بهداشت دندان‌ها کوشید و از آنجا که پروسه درمان دندانپزشکی نسبتا گران و هزینه‌بر است بهترین راه، مراقبت و تقویت مینای دندان است تا به دندان درد دچار نشوید و مجبور به پرداخت هزینه‌های زیاد ترمیم دندان پوسیده و نشوید.

بیشتربخوانید... ارتودنسی تکه ای

روش‌های درمانی مراقبت از مینای دندان

 ۱. دلایل فرسایش مینای دندان را یاد بگیرید.      

·         نوشیدنی‌های اسیدی      

·         رژیم‌های غذایی حاوی نشاسته و قندها     

·         شرایط پزشکی مانند بیماری ریفلاکس اسید (GERD)، خشکی دهان و..      

·         داروها، از جمله آسپرین و آنتی هیستامین‌ها‌      

·         عوامل مکانیکی مانند ساییدگی، پارگی، اصطکاک، مسواک زدن بیش از حد سخت      

بهداشت ضعیف دهان و دندان

‌ ۲. علائم فرسایش مینای دندان را بشناسید.      

·         دندان‌های شما زرد‌ می‌شوند      

·         حساسیت بیش از حد به دما و غذاهای شیرین و نوشیدنی ها     

·         تراشه‌ها و ترک دندان‌های شما      

·         چاله‌ها یا فرورفتگی‌های سطح دندان‌های شما      

·         لک شدن قابل مشاهده روی سطح دندان‌های شما

بیشتربخوانید... ارتودنسی فلزی چیست

 ۳. با خمیر دندان‌های حاوی فلوراید مسواک بزنید.

فلوراید‌ می‌تواند دندان‌ها را در برابر اسید مقاوم کند و حتی ممکن است پوسیدگی زودرس را از بین ببرد. مسواک زدن دندان‌های خود دو بار در روز با خمیر دندان‌های حاوی فلوراید ممکن است به ترمیم مینای دندان و سفید کردن دندان کمک کند و  یا مانع از بین رفتن بیشتر آن شود.

۴. با دهان‌شویه حاوی فلوراید دهانتان را غرغره کنید.

اگر خمیردندان‌های حاوی فلوراید برایتان خیلی تند هستند،‌ می‌توانید با دهانشویه‌ی فلوراید غرغره کنید. این‌ می‌تواند به ترمیم مینای دندان کمک کند یا از فرسایش بیشتر مینای دندان جلوگیری کند.

۵. از دندانپزشک خود بخواهید درمان حاوی فلوراید را معرفی کند.

موثرترین کاربرد فلوراید توسط دندانپزشک انجام‌ می‌شود، چه به صورت لاکی که روی دندان‌های شما نقاشی شده، چه بصورت یک سینی (تِری) فلوراید. با مراجعه به کلینیک و مشاوره دندانپزشکی، دندانپزشک ممکن است یک ژل فلوراید برای شما تجویز کند که‌ می‌توانید در خانه استفاده کنید. این ژل‌ می‌تواند به محافظت از دندان‌های شما در برابر فرسایش بیشتر مینای دندان و جلوگیری از ایجاد حفره کمک کند و همچنین‌ می‌تواند باعث سلامت عمومی دهان شود.

بیشتربخوانید.... اینویزیلاین

 ۶. مواد معدنی دندان‌های خود را به طور طبیعی تجدید کنید.

 ۷. در مورد گزینه‌های ترمیم با دندانپزشک مشورت کنید.

 ۸.تاج‌ها را روی پوسیدگی گسترده‌ی دندان و فرسودگی مینای دندان قرار دهید.

 ۹. ونیرها را روی دندان‌های خود را بچسبانید.

 ۱۰. نواحی فرسوده را با فیلینگ‌ها بازیابی کنید.

 ۱۱. سیلانت‌های دندانی را در نظر بگیرید.

 ۱۲. مراحل ترمیم را به اتمام برسانید.

رفرنس: orthodentist

(0) نظر

آیا درمان لمینت بهتر از کامپوزیت ونیر است؟

در پاسخ باید قاطعانه بگم که هر درمانى جایگاه خودش را دارد و بسته به شرایط دندانها است که طرح درمان مناسب انتخاب مى شود. و کلیه روشهاى دندانپزشکى از جمله کامپوزیت ونیر، لمینت دندان چیست، روکش فول سرامیک و غیره بر پایه و اساس مطالعات و تحقیقات فراوان در علم دندانپزشکى وارد شده اند و در تمامى دانشکده هاى دندانپزشکى دنیا تدریس مى شوند و اینکه همکار دندانپزشکى بگوید بهترین درمان لمینت سرامیکی است و یا روش کامپوزیت ونیر را مردود کند را باید به حساب نااگاهى و یا تعصب غیر منطقى وى دانست.

هیچ درمانى خوب مطلق نیست و هر درمانى مزیت و ویژگى خاص خودش را دارد و انچه در اینجا بالاترین اهمیت را دارد انجام درست و تخصصى هر درمان است و انتخاب روش مناسب بر حسب شرایط دهان و دندان بیمار، و هر درمانى اگر غیر اصولى انجام شود عوارضى را بدنبال دارد .

باید بر حسب شرایط بیمار تصمیم بر انتخاب روش درمان گرفته شود و در بعضى موارد روش کامپوزیت دندان بهتر از لمینت دندان است و در بعضى موارد بالعکس .

انچه مهم است عدم تعصب روى یک روش درمان و اگاهى کامل نسبت به تمامى روشهاى درمانى قابل انتخاب و انجام درست و حرفه اى درمان است.

انحناى قوس دندانى در طراحى لبخند به روش کامپوزیت ونیر یا لمینت ، تحت تاثیر قوس فک و استخوانبندى صورت و فرم لب قرار مى گیرد . مثلا در فردى که شکل قوس فک مربعى است با فردى که شکل قوس فک بیضى است متفاوت است.

و یا یکى از فاکتورهاى تعیین کننده دیگر ، انست که انحناى قوس دندانى از خط لب پایین حین لبخند تبعیت کند. هر چند با روشهاى زیبایى مى توان تا حدى این قوس را اصلاح و تغییر داد ولى باید فاکتورهاى تعیین کننده که مربوط به روابط اجزاء صورت است را در نظر گرفت و محدودیت ها را توجه داشت.

جهت آشنایی با ارتودنسی دندان متحرک کلیک کنید.

کامپوزیت ونیر چه میزان تراش لازم دارد؟

این بستگی به میزان نامرتبی و شکل و فرم دندان دارد . در حالت نرمال میزان تراش دندانها در حداقل ممکن و گاها بدون تراش است ولی اگر دندان بیرون زده باشد و یا نیاز به اصلاح فرم داشته باشد ، قاعدتا تراش دندان به میزان مورد نیاز لازم است .

منبع: orthoblog

(0) نظر

مراحل ارتودنسی دندان ثابت کدام اند؟

مراحل ارتودنسی دندان ثابت از اقدامات لازم برای انجام ارتودنسی است که با نهایت دقت و ظرافت برای فرد انجام می شود.

ارتودنسی ثابت چیست؟

ارتودنسی ثابت یکی از روش های مطمئن و ایمن برای رفع مشکلات نامرتبی دندان هاست. با استفاده از تجهیزات و ابزارهای مختلف می توان لبخندی زیبا خلق کرد. با استفاده از دستگاه ارتودنسی می توان مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان را اصلاح و درمان کرد. ارتودنسی به روش های مختلف انجام می شود. ارتودنسی دندان ثابت یکی از پرکاربردترین روش ها محسوب می شود.

بیشتربخوانید... ورزش های مجاز و غیرمجاز در طول ارتودنسی

مراحل ارتودنسی دندان ثابت به چه صورت است؟

·         جلسه مشاوره و معاینه دندان ها

جلسه مشاوره نخستین مرحله از مراحل ارتودنسی دندان ثابت است که در طی مراجعه به مطب انجام می شود.

·         رادیوگرافی از دندان ها

با انجام رادیوگرافی از فک و دندان های فرد عکس گرفته می شود. با استفاده از عکس دندان ها مشکلات به طور واضح تر مشهود شده و درمان به طور دقیق تر طرح ریزی می شود.

·         ارائه آموزش به بیمار در خصوص بهداشت دهان و دندان

 آموزش در خصوص نحوه درست مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مراحل ارتودنسی دندان ثابت محسوب می شود. با استفاده از این مرحله احتمال بروز پوسیدگی، عفونت و بیماری لثه کاهش می یابد.

·         تمیز کردن دندان ها و ترمیم آن ها قبل از انجام ارتودنسی

پیش از شروع درمان و نصب دستگاه ارتودنسی روی دندان، ابتدا متخصص ارتودنسی به ترمیم مشکلات دندان ها پرداخته و در صورت وجود پوسیدگی به رفع آن ها اقدام می کند.

·         نصب دستگاه ارتودنسی برای نوجوانان و بزرگسالان روی دندان

نصب و قراردادن بریس و براکت ها روی دندان یکی دیگر از مراحل ارتودنسی دندان ثابت است. در این مرحله تنظیم براکت ها به مدت زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. تک تک براکت ها روی هر کدام از دندان ها با چسب چسبانده می شوند.

بیشتربخوانید... ارتودنسی دیمون دندان

·         تنظیم زمان مراجعات منظم برای تنظیم براکت ها

بعد از نصب دستگاه ارتودنسی روی دندان ها، نیرو و فشار وارده دستگاه ارتودنسی بر دندان ها باید به طور مرتب کنترل و بررسی شود؛ از اینرو جلساتی برای مراجعات منظم تنظیم می شود.

·         برداشتن دستگاه ارتودنسی از روی دندان

بعد از اتمام دوره درمان ارتودنسی ثابت، متخصص بریس ها را از روی دندان ها برمی دارد.

·         استفاده از ریتینر و نگهدارنده

با برداشتن دستگاه ارتودنسی و جرم گیری، برای تثبیت وضعیت درمان و قرارگیری دندان ها در موقعیت جدید از ریتینر استفاده می شود.

منبع: مجله اینترنتی دندانپزشکی

(0) نظر

ارتودنسی کوتاه مدت چگونه است؟

مهاربندها می توانند به تحولاتی چشمگیر و گاه تغییر در زندگی دست یابند. با این حال، آن ها “درمان سریع” نیستند.  درمان ارتودنسی متداول با بریس های ثابت معمولا 12-18 ماه طول می کشد؛ گاهی بیشتر هم طول می کشد. این شامل صاف کردن دندان های جلو و عقب و اطمینان از صحیح خوردن دندان ها با هم است. برای برخی از افراد، احتمال وجود یک سال یا بیشتر در مهاربندهای چسبنده می تواند، ناامید کننده باشد. به خصوص هنگام مقایسه بریس ها با روش های درمانی ارتودنسی کوتاه مدت (البته مخرب تر) مانند روکش. اگر چه درست است که نتیجه درمان ارتودنسی بسیار مطلوب است؛ اما همیشه جذاب نیست.

بیشتربخوانید... قیمت لمینت دندان 1402

ارتودنسی کوتاه مدت

بریس ها نیز (گویا) سریع تر شده اند و تقاضای فزاینده ای برای درمان های کوتاه مدت ارتودنسی وجود دارد که ادعا می کنند دندان ها در عرض چند ماه صاف می شوند. این وسایل شامل بریس های ثابت به رنگ دندان است. ترازکننده های واضح و بریس های زبانی مقطعی (که در پشت شش یا هشت دندان جلویی متصل می شوند). متأسفانه، بدون شک ارتباط نادرستی با بیماران پیرامون درمان ارتودنسی کوتاه مدت صورت گرفته است و برخی از تبلیغات کاملا گمراه کننده است. بسیاری از این بریس ها سریع تر از بریس های ثابت دندان حرکت نمی کنند. سرعت حرکت دندان توسط عوامل بیولوژیکی تعیین می شود؛ نه بریس. آن ها خیلی زودتر کار می کنند؛ زیرا بسیار کمتر کار می کنند.

به جای اینکه دندان های جلو و عقب خود را صاف کنید و نیش خود را اصلاح کنید آن ها به راحتی دندان های جلوی شما را تراز می کنند. این لزوما چیز بدی نیست و اگر فقط نگران دندان های جلوی کج یا شلوغ باشید، بریس های کوتاه مدت می توانند انتخاب خوبی باشند.

بیشتربخوانید... انواع ارتودنسی متحرک

ارتودنسی کوتاه مدت چیست؟

ارتودنسی کوتاه مدت (به اصطلاح STO نیز شناخته می شود) نوعی صاف سازی دندان است که فقط بر روی ظاهر و ترازشدن دندانهای جلویی (دندان هایی که هنگام لبخند شخصی نشان داده می شود) تمرکز دارد. این رویکرد هیچ تغییری در چگونگی گاز گرفتن یا جمع شدن دندان های فرد در پشت دهان ندارد. افرادی که به دنبال STO هستند، افرادی هستند که به طور کلی احساس می کنند دندان های گزش و پشت آنها خوب است و فقط می خواهند دندان های جلوی آنها بهتر به نظر برسد.

منبع: بهترین مجله دندانپزشکی

(0) نظر

دیپ بایت چیست و درمان آن چیست ؟

دیپ بایت دندان به انگلیسی (Deep Bite) نوعی اوربایت دندان است. این عارضه که شدیدتر از اوربایت دندان است در افراد زیادی وجود دارد. دیپ بایت دندان به نوعی حتی شایعترین عارضه و مال اکلوژن در میان افراد خردسال است. افرادی که با درجات مختلف اوربایت دندان مواجه هستند معمولا صورت ایده آلی ندارند زیر صورتشان از شکل و ظاهر واقعی دور است. درمان دیپ بایت به روش های مختلف ارتودنسی دندان میتواند هم جنبه درمانی داشته باشد و هم جنبه زیبایی زیرا با درمان ارتودنسی، طرح لبخند افراد درگیر, دگرگون شده و صاحب یک لبخند جذاب خواهند شد.  در ادامه با ما همراه باشید.

بیشتربخوانید... فرق کامپوزیت ونیر و لمینت دندان

دیپ بایت چیست؟

همانطور که در مقدمه نیز گفته شد دیپ بایت دندان در اصل یک نوع ناهنجاری ساختاری فکین است که نمونه ساده تر آن اوربایت دندان است. در حالت نرمال فکین بالا و پایین با هم هماهنگ بوده و همدیگر را میپوشانند. جز اینکه فک فوقانی چند میلیمتر  جلوتر از فک تحتانی است، در حالت عادی هیچ مشکلی متوجه این موقعیت فک ها نیست. اما زمانی که فک بالا نزدیک ۳ میلی متر جلوتر از فک پایین باشد میگوییم که شخص اوربایت دارد. حال اگر این عدد، بین ۴ تا ۱۰ سانتی متر باشد میگوییم شخص اوربایت شدید یا دیپ بایت دندان دارد. در این مشکل، گاهی اوقات فک بالا به قدری از فک پایین جلوتر است که دندان های فک پایین، از جلو ،به کلی پشت دندان های فک بالا پنهان شده اند.

عوارض دیپ بایت دندان چیست؟

این عارضه مشکل شدیدی است که روی عملکردهای مختلف دهان و دندان و حتی تنفس تاثیر میگذارد. مشکل در جویدن، دشواری در صحبت کردن و حتی سخت نفس کشیدن تنها تعدادی از عوارض دیپ بایت دندان هستند. کسانی که از این  مشکل رنج میبرند معمولا صورتی گرد و کوتاه دارند و ظاهرشان به مراتب مسن تر و پیرتر از سن و سال واقعی آن ها است.

علت دیپ بایت چیست؟

بزرگ بودن غیرطبیعی فک بالا بزرگ بودن اندازه و سایز دندان های فک بالا عدم تشکیل صحیح فک طی دوره رشد استخوانی میکیدن پستانک و انگشت بعد از دوره شیرخوارگی عادت به جویدن اشیاء سفت و سخت مانند ناخن، یخ، مداد و ..

بیشتربخوانید... قیمت هر واحد لمینت

درمان دیپ بایت چیست؟

فرقی نمیکند که شما چه سنی داشته باشید، کودک یا بزرگسال، در هر صورت متخصصان ارتودنسی میتوانند با انواع روش های ارتودنسی مانند ارتودنسی متحرک ، نامرئی، ثابت و اقدام به درمان مال اکلوژن دیپ کنند. اما بهترین سن برای اصلاح این مشکل دوره کودکی است زیرا استخوان فک هنوز به رشد و تکامل نهایی خود نرسید و راحتتر میتوان هر نوع مال اکلوژنی را در این سنین اصلاح کرد. اولین هدف از درمان دیپ بایت هماهنگ و تراز کردن فک ها  و دندان ها با یکدگیر است. برای رسیدن به این هدف، ما معمولا از بیش از یک روش درمانی استفاده میکنیم. یعنی ممکن است نیاز باشد چندین روش  ارتودنسی برای حل این مشکل مورد استفاده قرار بگیرند.

(0) نظر

کراس بایت چیست چگونه اصلاح میشود؟

این مال اکلوژن معمولا با آندربایت اشتباه گرفته میشود و خیلی ها فکر میکنند این دو ناهنجاری یک نوع هستند. اما هر دوی آن ها در واقع مال اکلوژن های متفاوتی هستند. هر دو نیازمند درمان هستند اما درمان آن ها نیز کاملا متفاوت است. این مقاله را بخوانید تا بدانید که دقیقا کراس بایت چیست و چکونه آن را درمان یا اصلاح میکنند. در ادامه با ما همراه باشید.

بیشتربخوانید... مزایای ارتودنسی نوجوانان

کراس بایت چیست؟

زمانی که دندان های فک بالا با دندان های فک پایین یک نفر هم راستا نباشند، اصطلاحا میگویند که او کراس بایت دارد. این مشکل معمولا ژنتیکی است اما بر اثر برخی مسائل غیرژنتیکی و ارثی میتواند رخ دهد. برای مثال اگر دندان های دائمی یک کودک پیش از افتادن دندان های شیری جوانه بزنند این مشکل میتواند رخ دهد.

علت کراس بایت چیست؟

همانطور که اشاره شد، اصلی ترین علت کراس بایت ژنتیک و مسائل ارثی است. اما به جز این دو مورد، علل دیگری نیز وجود دارند که در شکل گیری این مال اکلوژن نقش دارند. با برخی از این علل در ادامه آشنا خواهید شد.

·         تاخیر در رویش دندان ها یا رویش غیر معمولی آن ها

·         میکیدن انگشت شست

·         تنفس دهانی

بیشتربخوانید.... ارتودنسی دیمون چیست

درمان کراس بایت: این مال اکلوژن را چگونه درمان میکنند؟

این عارضه هرچقدر هم که شدید باشد باز هم قابل درمان است و میتوان به راحتی با کمک متخصصان دندانپزشکی آن را اصلاح کرد. رایجترین درمان کراس بایت عبارتند از: وسیع کننده کام یا پالاتال اکسپندر: یک دستگاه ارتودنسی دندان است که به سقف دهان چسپیده و به وسیع و پهن کردن کام کمک میکند. اکسپندرهای مخصوص بزرگسالان که کمی متفاوت از اکسپندرهای کودکان است. ارتودنسی ثابت با بریس: این روش بیشتر در ارتودنسی کودکان شناخته شده است. متخصصان ارتودنسی با کمک هدگیرارتودنسی و بریس میتوانند با موفقیت اقدام به درمان کراس بایت کنند. عمل جراحی فک: این عمل میتواند شامل وسیع کردن کام و همچنین همتراز کردن دو فک باشد.  

همه روش های درمانی بالا میتوانند کمی آزار دهنده یا نارحت کننده باشند اما خوشبختانه روش های بسیار کارآمدی برای حل و درمان کراس بایت هستند.

(0) نظر

آپنه خواب: یک مشکل شایع که به راحتی با ارتودنسی درمان می شود

به توقف ناگهانی، ناخواسته و موقتی تنفس در خواب که به صورت مکرر در طول شب و زمانی که شخص خواب است رخ میدهد آپنه خواب گفته می شود. این مشکل به دلیل کاهش اکسیژن رسانی به بافت های مهم بدن در نتیجه انسداد مجرای هوایی رخ می دهد.

بیشتربخوانید... فرق کامپوزیت و لمینت دندان در چیست

علائم آپنه خواب کدامند؟ از کجا بفهمم که من یا فرزندم این مشکل را داریم؟

هرچند که مهم ترین و قابل توجه ترین علامت آپنه خواب، خروپف کردن است، اما به جز این، علائم دیگری به این بیماری آدرس می دهند. البته علائم می توانند از فردی به فرد دیگر و حتی از کودکان به بزرگسالان کمی متفاوت باشند. در ادامه، ابتدا علائم این بیماری در کودکان سپس در بزرگسالان لیست شده اند.

بیشتربخوانید... بلیچینگ دندان چیست

علائم آپنه خواب در کودکان

خستگی بی حالی کاهش سطح یادگیری و تضعیف عملکرد تحصیلی در مدرسه تنفس دهانی تحریک پذیری شدید تغییرات خلقی مشکلات رشد مشکلات رفتاری

علائم آپنه در بزرگسالان

خرناس کشیدن در خواب انواع مشکلات تنفسی خستگی مکرر کاهش تمرکز تحریک پذیری خواب آلودگی در روز خوابیدن هنگام رانندگی یا در محل کار تغییرات وزنی خشک شدن دهان

چه عواملی باعث بروز آپنه انسدادی در خواب در کودکان می شوند؟

بزرگ بودن (یا شدن) ساختارهای اطراف راه ها و مجاری تنفسی در دهان و انتهای دهان ناهنجاری های رشد در فک بالا یا راه هوایی تب یونجه و آلرژی های طولانی مدت چاقی کودکان و بزرگسالان ضعف عضلانی یا ضعف عضلا

بیشتربخوانید... لمینت دندان چیست

یک متخصص ارتودنسی کودکان با این اقدامات ساده به درمان آپنه کمک می کند

ابتدا باید بدانید که آپنه خواب یک بیماری پزشکی است که نیاز به تشخیص مناسب توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی یا متخصص خواب یا متخصص ارتودنسی دارد. پس از تشخیص، درمان باید آغاز شود. و درمان OSA نیز به شدت و همچنین علل اصلی بیماری بستگی دارد. در بسیاری از موارد، متخصص ارتودنسی می تواند به پیشگیری و درمان ابن عارضه کمک کند. ما کاری به درمان هایی که یک متخصص گوش و حلق و بینی یا سایر متخصصان دیگر انجام می دهند نداریم. و فقط اقداماتی که یک متخصص ارتودنسی می تواند برای حل مشکل انجام دهد می پردازیم. این اقدامات عبارتند از: تشخیص تخصصی و به موقع مشکل کمک به رشد یا هدایت رشد استخوان های فک در کودکان اصلاح ناهنجاری های استخوانی با ارتودنسی پیشگیری کمک به حذف عادات مخرب در کودکان کمک به توسعه فک پایین و بالا کمک به بهبود الگوی تنفس کودکان

منبع: https://www.chalava.ir/

(0) نظر

متخصص ارتودنسی خوب در روند درمان ارتودنسی چه تاثیری دارد

چرا بدنبال بهترین متخصص ارتودنسی هستیم؟ می دانیم که مشکلات مال‌اکلوژن از جمله نگرانی های دندانپزشکی شایع در میان افراد مختلف است. کسانی که از این مشکلات رنج می برند نیاز به درمان ارتودنسی دارند. این افراد باید حتما یک متخصص ارتودنسی خوب پیدا کنند تا بتوانند طی دوره درمان از مهارت ها، تجربه و همچنین مشاوره چنین متخصصی جهت رفع مال اکلوژن خود کمک بگیرند. پروسه ارتودنسی دندان یکی از طولانی ترین پروسه های دندانپزشکی است که معمولا چیزی بین 6 تا 2 سال طول می کشد و حتی ممکن است برای برخی ها بیشتر از 2 سال و برای مثال تا 3 سال هم طول بکشد. 6 تا 3 سال واقعا مدت زمان زیادی است و فراموش نکنیم که از لحظه شروع اولین مراحل ارتودنسی دندان تا لحظه پایان ارتودنسی و شروع کار با ریتینرها شما تنها با یک متخصص ارتودنسی سروکار دارید و کل درمان شما بر عهده همان یک متخصص است.

بیشتربخوانید... ارتودنسی چند دندان چیست

درمان ارتودنسی خود را به چه کدام متخصص ارتودنسی در شهر بسپاریم؟

 بسیاری از افراد بدون داشتن هیچ معیار یا ملاکی به اولین متخصص ارتودنسی دندانی که می رسند او را به عنوان متخصص خود انتخاب می کنند. هرچند که معیارهای خاصی برای انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب وجود ندارد اما به نظر می رسد که داشتن حداقل چند معیار انتخابی می تواند به شما در انتخاب یک متخصص ارتودنسی کمک کرده و دوره درمان موفقی را برایتان رقم بزند.

تجربه و تخصص

قبل از هر چیز مهم است بدانید که یک متخصص ارتودنسی خوب برای ارائه خدمات با کیفیت دارای دانش و تجربه بسیار بالایی است.

بیشتربخوانید... جرمگیری دندان قبل از ارتودنسی

ارتودنسی یک رشته تخصصی است که نیاز به آموزش گسترده دارد. متخصصی که انتخاب می کنید باید علاوه بر اینکه حتما فارغ التحصیل تخصص ارتودنسی دندان باشد، بلکه باید تجربه بسیار بالایی در این زمینه داشته باشد. تصور کنید که حتی در میان کسانی که تخصص دارند، کسانی که در اوایل راه هستند کارشان هنوز کیفیت زیاد ندارد و جا دارد تا به مهارت و تجربه متخصصانی که بیش از 10 سال انواع مشکلات را برطرف کرده و با انواع بیماران و مراجعان سروکار داشته اند برسند.

اخلاق، پیگیری و صبوری

داشتن تخصص و تجربه برای موفقیت درمان ارتودنسی بسیار مهم است، اما پیگیری منظم، اخلاق، و صبوری متخصص از جمله فاکتورها یا معیارهای یک متخصص ارتودنسی خوب است که می تواند یک تجربه درمان عالی برای افراد رقم بزند.

بیشتربخوانید... orthoblog چیست؟

(0) نظر
X